Vali Akin, Necatibey Ilkokulunda Karne Dagitti

2021 Egitim – Ögretim yilinin sona ermesiyle birlikte Kirsehir Valisi Ibrahim Akin, Necatibey Ilkokulunda ögrencilere karnelerini dagitti.

Vali Akin, Necatibey Ilkokulunda Karne Dagitti
Siniflarda ögrencilere karnelerini dagitan ve onlarla sohbet eden Vali Ibrahim Akin, ögrencilerin telafi egitimine katilmalarinin faydali olacagini söyledi.

Vali Akin, karne dagitim töreni öncesinde yaptigi konusmasinda; “Kirsehir genelinde toplam 207 okulda 41 bin 80 ögrenci karne aldi. Pandemi nedeniyle bu yil yüz yüze egitime uzun süre ara verilmek zorunda kalindi. Ancak, devletimiz bu süreçte EBA sistemi ile online olarak yeniden ögretmen ve ögrencilerimizi bulusturdu. Eksik kalan dersleri tamamlamak için tüm okullarimizda telafi egitimleri verilecek. Ögrencilerimizin bu egitimlere katilmalarini önemsiyoruz” dedi.

Ögrencilerden yaz tatilinde kitap okumalarini, doga ile iç içe vakit geçirmelerini ve yeni egitim-ögretim yilina zihnen ve bedenen dinlenmis olarak girmeleri tavsiyesinde bulunan Vali Akin, “Ülkemizin yöneticileri olacak çocuklarimizi, ne kadar iyi yetistirirsek, ülkemizin gelecegi de o kadar aydinlik olacaktir. Karne alan bütün ögrencilerimizi tebrik ediyor, ailelerine ve ögretmenlerine de tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi. Karne dagitim programina Il Milli Egitim Müdürü Metin Alpaslan, Okul Müdürü Fatih Ilhan ve ögretmenler de katildi.

Kaynak: İHA