Trakya'daki Okullarda Karne Heyecani

Edirne, Tekirdag ve Kirklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda egitimlerinin bir kismini yüz yüze, bir kismini ise uzaktan egitim modeliyle gören ögrencilere karneleri dagitildi.

Edirne'de 75. Yil Ilkokulu'nda ögrenciler karne sevinci yasadi. Ögretmenleri tarafindan okul bahçesinde karsilanan ögrenciler "karne hatirasi" panosunun önünde fotograf çektirdi.

Ögretmenler, siniflarina geçen ögrencilerden yaz tatilinde de salgin tedbirlerine uymalarini istedi.

Karne almaya gelen ögrencileri aileleri de heyecanla okul bahçesinde bekledi.

75. Yil Ilkokulu ögrencisi Derin Inci, karne aldigi için mutlu, arkadaslari ve ögretmenlerden ayrilacagi için üzgün oldugunu belirtti. Salgin dönemini uzaktan egitimle geçirdiklerini anlatan Inci, "Bu dönemde sosyal mesafe, hijyen ve maske takmaya dikkat ettim. Yaz tatilimde de kurallara uyacagim." diye konustu.

Ögrencilerden Minel Selmanov da çok heyecanli ve mutlu oldugunu ifade etti. Yaz tatilinde bol bol havuza girecegini belirten Selmanov, "Bu yil çok fazla canli derse girdik. Salgin olsa da güzel geçti." dedi.

- Kirklareli ve Tekirdag

Kirklareli'nde de Hüsamettin Mehmet Ates Anaokulu'nda karne töreni düzenlendi.

Kirklareli Valisi Osman Bilgin, törende yaptigi konusmada, ögrencilerin verimli bir yaz tatili geçirmesi gerektigini, telafi egitimlerinin devam edecegini söyledi.

Karnelerinin ögrencilere hayirli olmasini dileyen Bilgin, yaz tatilinde de salgin tedbirlerine uyulmasi gerektigini kaydetti.

Törene, Il Milli Egitim Müdür Vekili Ali Bekar, ögretmenler ve veliler katildi.

Tekirdag'daki okullarda da ögrenciler karne sevinci yasadi.

Kaynak: AA