Tankerle Su Tasima Dönemi Bitti

Bursa Büyüksehir Belediyesi, kirsal mahallelerde özellikle yaz aylarinda yasanan tankerle içme suyu tasima dönemine son veriyor. Son olarak Büyükorhan’in Osmanlar Mahallesi’ndeki içme suyu sorunu da çözümü kavusturuldu.

Tankerle Su Tasima Dönemi Bitti
BUSKI marifetiyle, ilçelere yönelik gerçeklestirdigi altyapi çalismalarina hiz veren Bursa Büyüksehir Belediyesi, Büyükorhan’in Ericek, Geynik ve Mazlumlar mahallelerinin ardindan, Osmanlar Mahallesi’ndeki su sorununu da çözüme kavusturdu. Kanalizasyon hatti imalatiyla, mahalledeki altyapi agi yaklasik 1 milyon TL’lik yatirimla yenilendi. Özellikle yaz aylarinda kendini hissettiren su sikintisina çare olusturabilmek için tankerlerle içme suyu sevkiyati yaptiklarini hatirlatan BUSKI Genel Müdürü Güngör Gülenç, bunun da ek bir maliyet ve zaman kaybina yol açtigini vurguladi. Su sorunu yasanan mahallelerin sürekli ve kesintisiz içme suyuna kavusmasi için gerekli tüm yatirimlari yaptiklarini dile getiren Gülenç, “Ericek, Geynik ve Mazlumlar’in ardindan, Osmanlar Mahallesi’ndeki su çilesine de son vermis olduk. Osmanlar’da yaz aylarinda yasanan su sikintisini, 5 bin 200 metreden olusan içme suyu hatti imalatiyla çözüme kavusturduk. Kanalizasyonu bulunmayan mahallenin bu sorununu da 1000 metrelik kanalizasyon hatti imalatiyla giderdik. Osmanlar’in içme suyu ve kanalizasyon hatlarindan olusan altyapi agini, yaklasik 1 milyon TL’lik yatirimla yenilemis olduk” dedi.

Stratejik planlama dogrultusunda ilçeleri mercek altina aldiklarini dile getiren Gülenç, dogusundan batisina, kuzeyinden güneyine bütün Bursa’yi, sorunsuz altyapi agina kavusturmak için yogun bir çaba harcadiklarini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA