Sanayi Ve Teknoloji Bakani Varank'tan TÜBITAK Fen Lisesi Müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, LGS’de yüzde 1’lik dilime giren ögrencilerin TÜBITAK Fen Lisesi’nin giris sinavina basvurabilecegini söyledi.

Sanayi Ve Teknoloji Bakani Varank'tan TÜBITAK Fen Lisesi Müjdesi
Bolu’da, bir dizi ziyaretlerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Türkiye’nin asilama alaninda en önde gelen ülkelerden biri konumunda oldugunu ifade ederek, “2008 krizi, bölgesel çatismalar, küresel isinma ve korona virüs salgini derken dünya ticareti gerçekten büyük sinamalardan geçiyor. Ancak biz ülkemiz adina umutluyuz. Ülkemiz asilama alaninda en önde gelen ülkelerden biri konumunda. Cumhurbaskanimizin liderligindeki basarili yönetimimiz sayesinde turizm noktasinda da ülkeler bir bir kapilarini Türkiye’ye açmaya basladilar. Dünyadaki olumsuz iklime ragmen 2020 yilini pozitif büyüme ile kapatmayi basardik. 2021 yili ilk çeyreginde de yüzde 7 gibi ciddi bir büyüme oranini yakalamis olduk” seklinde konustu.



"TÜBITAK Fen Lisesi egitime baslayacak"

LGS’de yüzde 1’lik dilime giren ögrencilerin TÜBITAK Fen Lisesi’nin giris sinavina basvurabilecegini kaydeden Bakan Varank, “Ülkemizin ihtiyaç duydugu bilim ve teknoloji yildizlarini özel olarak yetistirmek istiyoruz. Gençlerimizi yetistirecegimiz TÜBITAK Fen Lisesini egitim sistemimize katmanin da gururunu yasiyoruz. Burada bilgi ve teknoloji üretimi ile ülkemizin gelismesine katki saglayacak, analitik düsünen, toplum ve çevre bilinci gelismis gelecegin lider bilim insanlarini yetistirmeyi hedefliyoruz. LGS’de yüzde 1’lik dilime giren ögrencilerimiz, fen lisemizin giris sinavi basvurularini 2-4 Temmuz tarihlerinde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA