Sanatla Tarihi Bulusturan Maraton

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin tarihî hanlar bölgesi ve ipek basta olmak üzere sehrin degerlerini ön plâna çikarmak maksadiyla BUFSAD ve TFSF is birligiyle düzenledigi Ulusal Bursa Fotografçilar Maratonu basladi. Sanatla tarihi bulusturan maraton için ilk 1 saatte yüzü askin fotografçi kayit yaptirdi.

Sanatla Tarihi Bulusturan Maraton
Bursa’nin turizm pastasindan daha fazla pay alabilmesi maksadiyla sehrin sahip oldugu degerleri her zeminde tanitmaya çalisan Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin, ‘2021 Hanlar Bölgesi ve Ipek yili” çerçevesinde düzenledigi Ulusal Bursa Fotografçilar Maratonu, tarihî belediye binasi önünde kurulan stantta kayitlarin alinmasi ile basladi.

Bursa Fotograf Sanati Dernegi (BUFSAD) is birligi ve Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu (TFSF) destegi ile yapilan maratona ilk bir saatte yüzü askin fotografçi kayit yaptirdi. Katilma basvuru formunu dolduran fotografçilar, exif bilgilerinin alinmasi için belirlenen bir görüntüyü çekerek, maratona resmen baslamis oldu.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da fotograf tutkunlarinin kayit heyecanina ortak oldu. Kayit masasini ziyaret edip, fotografseverlerle sohbet eden Baskan Aktas, “O kadar renkli, o kadar hareketli basladi ki ben öncelikle bütün fotografçilarimiza tesekkür ediyorum. Bursa’nin her bir kösesi ayri bir fotograf, ayri bir deger. Ben geçmisin veya günümüzün fotograflanmasi adina bu yapilan çalismalarin çok degerli ve kiymetli oldugunu düsünüyorum. Genci, yaslisi, kadini, erkegi herkes burada, bütün fotografseverler burada. Ama her seyden öte simdi bunlar Bursa sokaklarina yayilacaklar ve bu renkliligi, bu canliligi bütün Bursa yasayacak. Hayirli, ugurlu olsun” dedi.

Kayit islemlerini tamamlayan fotografçilar, tarihi çarsi ve hanlar bölgesi basta olmak üzere kentin tarihi bölgelerine yayildi. Bu arada maraton kapsaminda Koza Han’da kozanin ipege, ipegin de dokuma ile sanata dönüsümü uygulamali olarak sergileniyor. Tamamen el emegi ile yapilan bu çalisma da fotograf tutkunlarinin yogun ilgi gösterdigi kadrajlardan biri oldu.

2 Temmuz Cuma günü saat 09.00’da baslayan katilma basvurulari, 4 Temmuz 2021 Pazar günü saat 20.00’a kadar devam edecek. Kayit ve belirlenen bir görüntünün çekilmesi ile baslayan maraton kapsaminda son fotograf yüklemesi 4 Temmuzda yapilacak. Maratona katilan eserler 9 Temmuzda degerlendirmeye alinacak ve sonuçlar 10 Temmuzda açiklanacak.
Kaynak: İHA