Randevusuz Asi Çadirina Yogun Ilgi

Tokat’ta kurulan randevusuz Covid-19 asi çadirina vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Randevusuz Asi Çadirina Yogun Ilgi
Saglik Bakanligi tarafindan Covid-19 ile mücadele kapsaminda “Kollari Sivayalim, Asimizi Olalim” kampanyasi açilis programi Tokat Valisi Ozan Balci’nin katilimi ile yapildi. Il Saglik Müdürlügü tarafindan Cumhuriyet Meydaninda kurulan asi çadirinda randevusuz asi uygulamasi baslatildi. Vatandaslar randevusuz olarak çadirda Covid-19 asisi olma imkani buldu. Vali Balci, devlet ve toplum olarak korona virüsle büyük bir mücadele içinde olundugunu söyledi.

Tokat’ta bugüne kadar 411 bin bir ve ikinci doz asi yapildigini belirten Vali Balci, “Bütün vatandaslarimizi asi olmaya davet ediyoruz. Saglik Bakanligi Bilim Kurulunun dediklerini dikkate almaya tavsiye ediyoruz. Asiyi yaptirmamiz lazim. Toplum bagisikligini saglamamiz lazim. Bu konudaki gerekli hassasiyeti gösteren Tokatli hemserilerimiz bundan sonra da göstermelerini rica ediyorum. Hassasiyet gösterilirse hayatimiz normale döner” diye konustu.

Il Saglik Müdürü Op. Dr. Haci Ahmet Sümbül ise korona virüs asisini özellikle tesvik ettiklerini ifade ederek, “Bu hastalik dalga dalga geliyor. Suanda vaka sayilari düstü ama bu kimseyi aldatmasin. Eger biz dikkat etmez isek birkaç ay içinde salgin yeniden artabilir” diye konustu.

Çadirda asi olan vatandaslardan Sükrü Yildirim (68), “Vatandas asi oluyor da biz neden olmuyoruz? Dedik. Vatandasa karsi bir sorumlulugumuz var. Bu nedenle geldik, sorduk. Asi olabilirsiniz dediler. Biz de asi olduk” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA