QLTS Sinavi Atatürk Üniversitesinde Yapilacak

Baska ülkelerdeki avukatlarin Ingiltere ve Galler’de dosya avukati (solicitor) olarak çalismalarina imkân saglamak üzere getirilmis olan Kalifiye Avukatlar Transfer Programi (The Qualified Lawyers Transfer Scheme-QLTS) ilk defa Atatürk Üniversitesinde uygulanacak.

QLTS Sinavi Atatürk Üniversitesinde Yapilacak
Türkiye’de meslek hayatlarina devam eden avukatlarin, Ingiltere ve Galler’de dosya avukati (solicitor) olarak akredite olmalari için yapilan QLTS sinavinin Atatürk Üniversitesi bünyesinde gerçeklestiriliyor olmasindan dolayi mutluluk duydugunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, bu sinavin üniversitenin prestijine ve uluslararasilasma vizyonuna katki sagladigini söyleyerek sinava girecek olan adaylara simdiden basarilar diledi.

Akredite Olmanin En Hizli Yolu

Uluslararasi birçok sinavi bünyesinde barindiran ve bu sinavlari tek bir merkezde yapma özelligi ile de ön plana çikan Atatürk Üniversitesi Uluslararasi Dil Sinavlari Koordinatörlügü, yeni bir sinavi daha yapma hakkina sahip oldu. Birim Koordinatörü Ögr. Gör. Cengizhan Akdag, ülkemizde meslek hayatlarina devam eden avukatlarin kariyerlerine katki sunacak olan Kalifiye Avukatlar Transfer Programinin (The Qualified Lawyers Transfer Scheme - QLTS) staj ve deneyim sarti aramadigini ifade ederek adaylarin çoktan seçmeli ve uygulamali sinavlara tabii tâbi tutulacagini söyledi.

Kaynak: İHA