Özel Egitim Meslek Okulu'nda 'Matbaa Atölyesi'

Kütahya Bahattin Çini Özel Egitim Meslek Okulunda "Matbaa Atölyesi" açilisi yapildigi bildirildi.

Özel Egitim Meslek Okulu'nda 'Matbaa Atölyesi'
Bahattin Çini Özel Egitim Meslek Okulunun 7. atölyesi olarak üretime baslayan Matbaa Atölyesinde gazete, dergi, kitap, brosür ve benzeri baski, ciltleme islemleri, ayrica kupa, kalem, tisört, sapka baski islemleri ile plaket, madalya, kisiye özel hediyelik esyalar üretilebilecek.

Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü’nün "Özel Egitimi Iyilestirme Projesi" kapsaminda kurulan atölye açilisina Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Belediye Baskan Yardimcisi Salih Özden, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Levent Mercin ve Dekan Yardimcisi Dr. Ögretim Üyesi Eren Evin Kiliçkaya, , Ak Parti Il Baskani Sebahattin Ceyhun, Tarim Orman Il Müdürü Orhan Özçalik, Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, Milli Egitim Müdür Yardimcilari Muhsin Kaymak, Hakan Gölpinar, Egitim-Bir-Sen Il Baskani Fatih Köse, Sube Müdürleri ve Okul Müdürleri katildi.

Okul Müdürü Mehtap Kinalibas, atölyelerde üretilen tüm ürünlerin isletmede satisinin yapildigini ve ögrencilerin bu ürünlerden kazanç elde ettiklerini belirtti.

Okulda çiçekçilik, her türlü yiyecek içecek üretimi, her türlü mobilya isinin yapilabildigini, seramik ve el sanatlari alaninda ise istege bagli her türlü ürünün siparis üzerine üretilebildigini söyleyen Kinalibas, okulun mesleki yönünün gelistirilmesinin ögrencilerin istihdamina katki saglayacagini, tüm ugraslarinin onlarin hayatin her alaninda yer almalari için oldugunu, toplum olarak da onlara destek olmanin herkesin görevi oldugunu ifade etti.

Açilis programindan sonra protokol üyeleri tarafindan atölyeler gezilerek üretim faaliyetleri incelendi.
Kaynak: İHA