Munise Gülen Operasyonunda Yeni Gelisme

Izmir’in Karabaglar ilçesinde, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in amcasi Seyfeddin Gülen’in torunu olan ve örgüt içerisinde Bölge Talebe Mesulü olarak faaliyet yürüttügü seklinde hakkinda itirafçi beyani bulunan ayrica ByLock kullandigi tespit edilen Munise Gülen yapilan operasyon ile yakalandi. Munise Gülen’i yakalamak için ekiplerin 2 gün önce de operasyon yaptigi ancak bulunamadigi ögrenilirken, yegen Gülen’in örgüte kazandirilan ögrencilerin hangi okullarda egitim alacaklarini planladiklari, planlanan okullara girmelerinde yardimci olduklari belirlendi.

Munise Gülen Operasyonunda Yeni Gelisme
Izmir’in Karabaglar ilçesinde, Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü (TEM) tarafindan FETÖ Silahli Terör Örgütü Üyeleri ve yöneticileri pozisyonunda aranmasi bulunan sahislara yönelik Istihbarat Sube Müdürlügü ile birlikte operasyon gerçeklestirildi.

Operasyon sonucunda; FETÖ lideri Fetullah Gülen’in amcasi Seyfeddin Gülen’in torunu, örgüt içerisinde Bölge Talebe Mesulü olarak örgütsel faaliyet yürüttügü seklinde hakkinda itirafçi beyani bulunan, FETÖ mensuplarinca kullanildigi bilinen kripto haberlesme agi ByLock kullanicisi oldugu tespit edilen ve firari olarak aranmakta olan Munise Gülen (28), saklandigi adreste ekiplerce yakalandi.

Örgüte kazandirilan ögrencilerin hangi okullarda egitim alacaklarini planliyormus

Öte yandan yürütülen sorusturma kapsaminda, FETÖ elebasi Fetullah Gülen’in amcasinin torunu olan ve örgüt içinde ’bölge talebe mesulü’ olarak örgütsel faaliyet yürüttügü belirtilen Munise Gülen’in yakalanmasi için 2 gün önce de operasyon düzenlendigi ancak adresinde bulunamadigi ögrenildi. Munise Gülen’in, Izmir ve ilçelerinde, örgüt içinde ’agabey’ ya da ’abla’ olarak bilinen, ögrencilerle iliskileri kuran kisilerle irtibatta oldugu ve örgüte kazandirilan ögrencilerin hangi okullarda egitim alacaklarini planladiklari, planlanan okullara girmelerinde yardimci olduklari tespit edildi.

Gözaltinda olan Munise Gülen’in emniyetteki islemlerinin sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA