Mugla'da En Iyi Zeytinyagi Üreticileri Ödüllendirildi

Mugla'da "Zeytinin zeytinyagina kayipsiz ve kaliteli yolculugu" projesi kapsaminda düzenlenen 2. Zeytinyagi Kalite Yarismasi ile belirlenen en iyi üreticilere ödül verildi.

Tarim ve Orman Bakanligi Egitim ve Yayin Dairesi Baskanliginca desteklenen proje kapsaminda Mugla Tarim ve Orman Müdürlügü yeni hizmet binasi bahçesinde düzenlenen törende, 79 katilimciyla gerçeklestirilen yarisma sonunda zeytinyagi kalite ödülleri sahiplerini buldu.

Mugla Valisi Orhan Tavli, törende yaptigi konusmada, kentin zeytin agaci sayisinda ülkede dördüncü sirada oldugunu söyledi.

Mugla'nin marka almis 200 sirkete sahip olduguna dikkati çeken Tavli, Milas zeytinyaginin 2020 yilinda Avrupa cografi isareti alarak bir kez daha tescillendigini dile getirdi.

Tavli, Muglalilarin 5 bin yildir zeytin agacina sahip çikarak ve yasatarak en büyük cografi mührü vurdugunu belirtti.

AK Parti Mugla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da Mugla denince akla turizm oldugu kadar tarimin da geldigini kaydetti.

Mugla milletvekili olarak kendisine “Zeytinyagini Mugla'nin hangi yöresinden almaliyim?” diye soruldugunu anlatan Gökcan, "Bu önemli bir sey. Fethiye'nin mi Milas'in mi zeytinyagi daha güzel? Bu aslinda Mugla olarak zeytinyagi anlaminda nereden nereye geldigimizin de önemli bir kaniti." diye konustu.

Mugla Il Tarim ve Orman Müdürü Baris Saylak da üreticilerin tarimdan elde ettikleri kazançlari, ürünleri daha katma degerli ürünlere dönüstürerek daha iyi gelir elde etmelerini saglamanin en büyük hedefleri oldugunu vurguladi.

Zeytinyagi üreticilerinin marka hikayelerini anlattigi törende, yarismaya katilan üreticilere tesekkür belgeleri verildi.

Program sonunda altin, gümüs, bronz ve jüri özel kategorilerinde kalite ödüllerini almaya hak kazanan üreticilere ödülleri dagitildi.

Kaynak: AA