Mugla'da 153 Bin 249 Ögrenci Karne Aldi

Mugla il genelinde 789 okulda, 153 bin 249 ögrenci ve 13 bin 653 ögretmen yaz tatiline baslarken, Mentese Ilçesi Sabri Acarsoy Ilkokulu’nda 2020-2021 egitim-ögretim yilinin kapanisi ve karne dagitim etkinligi gerçeklestirildi.

Mugla'da 153 Bin 249 Ögrenci Karne Aldi


Covid-19 salgin tedbirleri kapsaminda uzaktan egitim yoluyla baslayan ve kimi zaman yüz yüze sürdürülen 2020-2021 egitim ögretim yili ögrencilerin bugün karnelerini almalari ile sona erdi. 2020-2021 egitim-ögretim yili karneleri tüm sinif kademelerinde 18 Haziran 2021 Cuma gününden itibaren dijital ortamda (e-Okul) ögrencilerin erisimine açilmis, karne dagitim etkinligi yapilmamisti. Mugla genelinde resmi ve özel 789 okulda, 153 bin 249 ögrenci ve 13 bin 653 ögretmen bugün itibariyle yaz tatiline baslarken, egitim ögretim yilinin kapanisi ve karne dagitimi etkinligi Mentese Sabri Acarsoy Ilkokulunda gerçeklestirildi.

Etkinlige, Vali Yardimcisi Murat Kahraman, Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Veliler okul disinda çocuklarini bekledi.

Mugla Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay yaptigi açiklamada ögrencileri gayretlerinden dolayi tebrik ederek, "Her birinizi, yogun bir tempoda geçen uzaktan egitim sürecinde gerek canli derslere katiliminiz, gerekse göstermis oldugunuz sabriniz ve gayretinizden dolayi içtenlikle kutluyorum. Güzel bir tatili hak ettiniz. Bu yaz tatili diger yillardan farkli olarak okullarimiz kapilarini sizler için sonuna kadar açik tutacak. Ögretmenlerinizin hazirladigi eglenceli etkinliklerden olusan dolu dolu bir telafi programi sizleri bekliyor. Hem hak ettiginiz tatili yaparak dinlenme firsati bulacak hem de sportif, sosyal, kültürel ve akademik etkinliklerle eglenceli ve ögretici zaman geçirmeniz için bir firsat yakalamis olacaksiniz. Sunu bilmelisiniz ki yaz dinlencenizi, kendinizi gelistirecek aktivitelerle geçirmeniz, yeni egitim ögretim yilina hazir, zinde ve motive olmus bir sekilde baslamaniza vesile olacaktir" dedi.



Il Müdürü Çay, ögretmenlere tesekkür ettikten sonra velilere yönelik yaptigi konusmada, "Uzaktan egitim sürecinde sizlerin destegini her daim yanimizda hissettik. Evlerinizde çocuklarimiza adeta sinif ortami olusturarak, motivasyonlarini saglayip ilgi ve alaka göstererek gönüllü birer egitimciye dönüstünüz. Ayrica onlarin basarili bir ögrenci olabilmesi kadar iyi ve nitelikli bir insan olarak yetismesinde de ilk rol model sizlersiniz. Bu yaz tatilinde ögrencilerin sosyal, duygusal alanda iyilesecegi ve fiziksel olarak aktif olacagi bir telafi programiyla salginin egitime yansiyan olumsuzluklarini hep birlikte bertaraf etmek, egitimde firsat adaleti ilkesi dogrultusunda ögrencileri akademik, sosyal, duygusal, fiziksel ve saglik yönlerinden desteklemek istiyoruz. Istediginiz okulda, dilediginiz sosyal, fiziksel ya da akademik telafi etkinliklerine ögrencilerimiz katilabilirler. telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinde yayinlanan etkinlik programlarini takip ederek ögrencilerimizin katilmasi için basvurunuzu yapabilirsiniz. Zorlu geçen pandemi sürecinin olumsuz etkilerini hep birlikte ve elbirligiyle kisa zamanda ortadan kaldiracagiz. Bu duygu ve düsüncelerle hepinizi sevgi ve saygiyla selamliyor, 2021-2022 egitim ögretim yilinda salgin tehdidinin ortadan kalktigi yüz yüze egitimde bulusma temennisiyle, tüm egitim camiamiza iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA