Kusadasi Belediyesi'nde Isçi Bayrami

Kusadasi Belediyesi ile Belediye-Is Sendikasi arasinda sürmekte olan toplu is görüsmelerinin uzlasma ile sonuçlanmasinin ardindan imzalanan toplu is sözlesmesi halaylarla kutlandi. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, çalisanlarinin yaninda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Kusadasi Belediyesi'nde Isçi Bayrami


Kusadasi Belediyesi ile Türk-Is’e bagli Belediye-Is Sendikasi arasinda toplu is sözlesmesi imzalandi. Ocak ayinda baslayan ancak pandemi nedeniyle kesintiye ugrayan toplu is görüsmelerinin uzlasma ile sonuçlanmasinin ardindan imzalanan toplu is sözlesmesi isçiler tarafindan büyük bir sevinçle karsilandi. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ve Belediye-Is Sendikasi Aydin Sube Baskani Hidayet Yaman tarafindan imzalanan toplu is sözlesmesinin ardindan davul zurna esliginde halaylar çekildi.

"Ömer baskanimiz emegin ve emekçinin yaninda"

Imza töreninde konusan Belediye-Is Sendikasi Aydin Sube Baskani Hidayet Yaman, Kusadasi Belediyesi ile yürütülen toplu is sözlesmesi sürecinin Covid-19 pandemisi nedeniyle uzadigini belirtti.

Arabulucu görüsmelerinin tam kapanma dönemine denk geldigini ifade eden Yaman, “Kapanma sürecinde merkezi hükümet tarafindan toplantilarin ve sendikal faaliyetlerin durdurulmasi, Kusadasi Belediyesi ile yürüttügümüz toplu is görüsmelerinin uzamasina neden oldu. Sendikalar Yasasi’nda taninan yasal sürenin bitmis olmasindan dolayi prosedür geregi alinan grev karari bazi çevreler tarafindan siyasi malzeme haline getirilerek Belediye Baskanimizla uyumlu çalismiyormusuz gibi lanse edildi. Bu durum son derece üzücü. Biz bugün buradan onlara en güzel cevabi veriyoruz” dedi.



Göreve geldigi günden bu yana Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ile hiçbir problem yasamadiklarina dikkat çeken Yaman “Baskanimiz her zaman emegin ve emekçinin yaninda olmustur. Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na ve Kusadasi Belediye Baskanimiz Ömer Günel’e tesekkür ediyorum. Güç birligi içerisinde Kusadasi’nin çehresini degistirecek güzel hizmetler vermektedirler. Bu da çalisanlara olumlu yansimaktadir. Bu nedenle belediye baskanlarimizin her ikisine de çalisanlarimiz ve aileleri adina tesekkür ediyor, birlik ve beraberligimizin daim olmasini temenni ediyorum” diye konustu.



Liyakat, adalet ve kente sadakat

Baskan Ömer Günel ise Belediye Is ile yürütülen toplu is görüsmelerinin mutabakatla bitmis olmasindan dolayi mutluluk duydugunu ifade etti.

Çalisanlarin tüm taleplerine evet demenin önemli olmadigina dikkat çeken Baskan Ömer Günel, “Önemli olan bu talepleri yerine getirmektir. Davullar zurnalar çalinacak diye yerine getiremeyecegimiz talepleri kabul etmenin bir anlami yoktur. Belediyeler kar elde etmek için çalisan kurumlar degil, hizmet üretmek için çalisan kurumlardir. Bu nedenle de hizmetlerimizi yerine getirdikten sonra elimizde kalan her kurusu mesai arkadaslarimizla paylasacagiz” dedi.



Içinde bulunulan zor sartlar nedeniyle kimi zaman çalisanlardan anlayis beklemek durumunda kaldiklarini söyleyen Baskan Ömer Günel, kendisi için liyakat, adalet, sadakat ilkelerine bagli kalmanin büyük önem tasidigini dile getirdi. Isini iyi yapan, kente ve belediye kurumuna sadik kisilerle adalet ilkesi temelinde çalismak istedigini belirten Günel, “Sendika temsilcisi arkadaslarima ve tüm isçi arkadaslarima tesekkür ediyor, toplu is sözlesmesinin hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA