Kirklareli'nden Kisa Kisa

Lüleburgaz Kaymakami Salih Yüce, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odasi Bilim Sanat Merkezi'nde hazirlanan resim sergisini ziyaret etti.

Resim Bölümü ögrencileri tarafindan hazirlanan ''Rus edebiyati'' ve ''Slav kültürü' konulu resimleri inceleyen Kaymakam Yüce, sergide resmi bulunan ögrencilere basari belgesi verdi.

Kaymakam Yüce, okulun yaratici yazarlik dersinde yazdiklari öyküleri kitaplastirilan 13 ögrenciye ve ''Maskemle Özelim'' E-Twinning projesine katilan ögrencilere de sertifika takdim etti.

- THK'nin ramazan yardimlari

Türk Hava Kurumu (THK) Lüleburgaz Subesi Saymani Hasan Aktas, ramazan ayinda dagitilan fitre ve zekat zarflarindan 125 bin lira gelir elde edildigini bildirdi.

Ramazan Bayrami öncesinde mahalle ve köy muhtarlari araciligi ile vatandaslara 10 bin zarf dagittiklarini aktaran Aktas, elde ettikleri gelirle Trakya'daki THK subeleri arasinda en fazla fitre ve zekat toplayan sube olduklarini belirtti.

Lüleburgaz ilçesinde en fazla fitre ve zekatin Atatürk ve Inönü mahallelerinden, köylerde ise Karamusul ve Emirali köylerinden toplandigini belirten Aktas, sunlari kaydetti:

"Zorlu pandemi kosullari süresince fitre ve zekat zarflarini vatandaslarimiza ulastiran köy ve mahalle muhtarlarimiza çok tesekkür ederiz. Toplanan fitre gelirleriyle uçak hava ambulanslari ile hasta ve yaralilarin tasinmasinda, yangin söndürme uçaklarimiz ile havadan yanginlara müdahale edilmesinde, THK Üniversitesi'nde egitim gören sehit, gazi ve bursluluk sinavi kazanan ögrencilere burs saglanacak. Türk Hava Kurumu ailesine güvenerek fitre ve zekatlarini bagislayan vatandaslarimiza sükranlarimizi sunuyoruz. Her zaman daha fazla çalisarak bizlere olan güvenlerini bosa çikarmayacagiz."

Kaynak: AA