KAYMEK Yaz Okulu Açiliyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK)’in sehir merkezi ve tüm ilçelerde bulunan tesislerinde 5 Temmuz Pazartesi günü Yaz Okulu basliyor. Bu kapsamda tüm tesislerde korona virüs tedbirleri alinarak ve sosyal mesafe kurallarina uygun siniflarda gerekli hassasiyet gösterilerek yüz yüze egitim verilecek.

KAYMEK Yaz Okulu Açiliyor
Büyüksehir Belediyesi, Kayseri’deki ögrencilerin akademik, sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel gelisimlerine katki sunmak amaciyla çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK A.S. 25 farkli alanda 81 bransta kurs açacak. KAYMEK Yaz Okulu, 5 Temmuz Pazartesi baslayacak ve 28 Agustos’ta sona erecek. Yaz okulunda; Bilisim Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Çocuk Gelisimi ve Egitimi, Din Egitimi, El Sanatlari Teknolojisi, Gazetecilik, Grafik ve Fotograf, Giyim Üretim Teknolojileri, Güzellik ve Saç Bakim Hizmetleri, Hasta ve Yasli Hizmetleri, Hukuk, Kisisel Gelisim, Kuyumculuk Teknolojisi, Muhasebe Finansman, Sanat ve Tasarim, Yiyecek Içecek Hizmetleri, Seramik ve Cam Teknolojisi, Makina Teknolojisi ve Yabanci Diller gibi birçok farkli alanda yetiskinler için kurs düzenlenecek. Kurslarin sonunda katilimcilara MEB onayli sertifika veya KAYMEK Katilim Belgesi verilecek. Ayrica Sanat ve Mesleki Egitim Kurslarina katilan kursiyerler için sergiler, yarismalar ve seminerler gibi sanatsal ve kültürel etkinlikler de yer alacak. KAYMEK Yaz Okullari kapsaminda Gençlik Merkezleri ve Ilçe Sosyal Yasam Merkezleri’nde 8. sinif ve 12. siniflara geçmis olan ögrencilere sinava hazirlik için müfredata uygun bir sekilde Türkçe ve Matematik dersleri verilecek. Öte yandan 8-14 yas grubundaki gençlere Kur’an-i Kerim ve Degerler Egitimi verilerek millî ve manevi yönden güçlü, vatan, millet ve tarih suuru gelismis, topluma faydali, erdemli bireyler yetistirilecek. 8-14 yas grubundaki gençlere, Tarih Okumalari, Türk Islam Bilginleri, Eglenceli Fen Deneyleri dersleri her hafta sunularak motivasyona dayali ögrenim gerçeklestirmeleri saglanacak. Ayrica LGS, YKS hazirlik kurslarinda ve 8-14 yas grubu kurslarinda KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde ve Ilçe Sosyal Yasam Merkezleri’nde egitim görecek olan bütün ögrencilere her hafta bir etkinlik yapilarak, onlarin renkli ve verimli bir yaz geçirmeleri saglanacak.

Bilim Merkezi gezisi ile ögrenciler bilime ve bilimsel gelismelere ilgi duyacak. Doga yürüyüsü ile ekolojik denge, dogal yasam ve doganin insan dahil bütün canlilar için önemi kavratilarak ögrencilerin dogaya sahip çikmasi saglanacak. Sinema etkinligi ile keyifli vakit geçirecek olan ögrenciler, seçilmis olan özel filmler ile iyiye, güzele ve dogruya yönlendirilecek. Kültür Gezisi ile tarihini, kökünü, kültürünü taniyacak ve bu dogrultuda yasayacak olan ögrenciler, buz pateni, yüzme etkinlikleri ve kurulacak olan portatif oyun alanlari ile hem eglenecek hem de derslere motive olacak. Kisisel Gelisim, Sanatsal ve Mesleki egitim çerçevesinde, LGS hazirlik ile 8-14 yas grubundaki ögrencilere Tas Boyama, Ahsap Boyama, Kukla Yapimi, Bebek Yapimi ve Fen Deneyleri dersleri verilerek onlarin sanatsal ve psikomotor gelisimleri desteklenecek. KAYMEK, Ilçe Halk Egitim Müdürlükleri ve Ilçe Müftülükleri ile isbirligi içerisinde Yaz Okulu faaliyetlerini yürütecek. Ögrencilerin sadece egitim hayatina degil kisisel gelisimlerine ve toplumsal faydaya da önem veren KAYMEK, kurum ve kuruluslarla isbirligi içerisinde düzenleyecegi seminerlerle gençlerin hayatina yön verecek. Temizlik ve saglik alanindaki sorumluluklarin ögrencilerimize aktarilmasi ve saglikli nesiller için Kizilay Toplum Merkezi tarafindan ögrencilere Hijyen Semineri, Yesilay tarafindan Sigara ile Mücadele Semineri, Kayseri Il Emniyet Müdürlügü tarafindan Bagimlilikla Mücadele Semineri verilecek. Ayrica Diyanet Isleri Baskanligi’na bagli olan Dini Yüksek Ihtisas Merkezi ile isbirligi çerçevesinde ögrencilere “Degerler Egitimi” konulu seminerler düzenlenecek.

Spor A.S. nin verecegi diyetisyen destegiyle Saglikli Yasam Seminerleri düzenlenecek. Öte yandan Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi Egitim Sube Müdürlügü, olasi yanginlarin sebepleri ve yangina karsi alinmasi gereken önlemlere yönelik Yangin Önleme ve Söndürme Tatbikatlari yapacak.
Kaynak: İHA