Jandarmanin Atli Ekibi, Sahillerde Göreve Basladi

Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanligi bünyesinde olusturulan geçici at merkezindeki ekip, Ölüdeniz Mahallesi'nde Likya Yolu, Kayaköy, Belcekiz Plaji ve Kumburnu plajlarinda devriye yapacak Görevleri sirasinda turistlere güvenlik konularinda uyarilarda bulunan atli ekip, herkes tarafindan ilgiyle karsilaniyor.

DURMUS GENÇ - Mugla'nin Fethiye ilçesindeki sahillerde yerli ve yabanci turist yogunlugunun artmasiyla atli jandarma ekibi görev yapmaya basladi.

Nevsehir Jandarma At ve Köpek Egitim Komutanligindan (JAKEM) geçici görevle biri kadin 2 askeri personel Mugla'ya geldi. Göreve 2 atla baslayan jandarma ekibi, yaz sezonu boyunca jandarma sorumluluk alanindaki sahil ve plajlarda, görev alacak.

Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanligi bünyesinde olusturulan geçici at merkezinde kalan süvariler, Ölüdeniz Mahallesi'nde Likya Yolu, Kayaköy, Belcekiz Plaji ve Kumburnu plajlarinda devriye yapacak.

- Tatilciler, atli jandarma ekibiyle fotograf çektirmek istiyor

Göreve baslayan atli birlik, turistlerden de ilgi görüyor. Yabanci dil bilen binicilerden olusan ekip, devriyeleri sirasinda turistlere güvenlik konularinda uyarilarda bulunuyor. Yerli ve yabanci turistler de jandarma ekibinin fotografini çekiyor.

Ayrica, sahilde bulunan yerli ve yabanci turistlerin atlari besledigi ve sevdigi görüldü.

Balikesir'den tatil için Ölüdeniz'e gelen Seyma Üstün, plajda atlari ilk defa gördügünü, jandarmanin aldigi güvenlik önlemlerinden çok memnun oldugunu ifade etti.

Rusya'dan tatil için gelen Alina Naviko ise yaklasik 9 gündür Ölüdeniz'de tatil yaptigini ve bölgenin dogasina hayran kaldigini dile getirdi.

Mugla sahillerinin güvenli oldugunu anlatan Naviko, "Sahilde atlari görünce önce çok sasirdim ama bunun güvenlik amaciyla olugunu ögrenince çok mutlu oldum. Atlari bir süre sevip unutulmayacak bir an için fotograf çektirdim." dedi.

Kaynak: AA