Jandarma'dan Sahte Para Operasyonu

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri, matbaasinda sahte para basan ve piyasaya sürme hazirliginda olan kisiye yönelik operasyon düzenledi. Baskinda, 15 bin adet sahte para ve 1 adet tabanca ele geçirildi. Operasyon ani ve sahsin yakalanma ani kamerada.

Istanbul Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri; sahte para kullanilarak yapilacak alisverislerde kullanilmak üzere yüklü miktarda sahte para basimi yapildigi bilgisini aldi. Sahte para kullanilarak yapilan dolandiricilik olaylarini mercek altina alan Jandarma ekipleri paralarin H.A. isimli sahis tarafindan piyasaya sürüldügünü belirledi. Jandarma ekipleri yapmis olduklari teknik ve fiziki takip ile H.A.’nin sahte paralari hazirladigi Bagcilardaki is yerini tespit etti.

Koliler dolusu sahte para bulundu

Adli makamlardan alinan arama karariyla operasyon için dügmeye basan Jandarma ekipleri, H.A.’nin, sahte para basmak için kullandigi matbaasinda yaptiklari aramalarda; piyasaya sürülmeye hazir vaziyette, bin adet 200 Euro, 2000 adet 100 Amerikan Dolari, 12 Bin adet 100 Türk Lirasi olmak üzere toplam 15 bin adet sahte para, 1 adet tabanca ve sahte para basiminda kullanilan çok miktarda malzeme ele geçirdi.

Ele geçen tüm suç unsurlarina el konuldu

Jandarma ekipleri H.A.nin yasadisi yollardan temin ettigi Euro, Dolar ve Türk Lirasi metal kaliplarini matbaadaki baski makinasina yerlestirmek suretiyle özel olarak üretilmis kagitlara baski yaptigini belirledi. Jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alinan H.A. hakkinda “Parada Sahtecilik” suçundan düzenlenen suç dosyasiyla sevk edildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA