Inönü Üniversitesi'nden Teknolojik Atak

Malatya Inönü Üniversitesi’nde, “Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyon Laboratuvari”nin kurulumu tamamlandi. Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi Sanal Simülasyon Laboratuvari” ise 60 is günü içerisinde tamamlanarak yeni egitim-ögretim yilinda faaliyete geçecek.

Inönü Üniversitesi'nden Teknolojik Atak
Inönü Üniversitesi Malatya OSB Meslek Yüksekokulunda yapimina baslanan “Sanal Simülasyon Laboratuvari Projesinin” ilk etabi tamamlandi. Kurulumu tamamlanan Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyon Laboratuvarinin teslim töreni, Rektör Danismani ve Proje Yürütücüsü Dr. Ögr. Üyesi Cemal Koyunoglu, Malatya OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Necati Özbey, Firat Kalkinma Ajansi yetkilileri, proje yüklenici firma yetkilileri, Malatya OSB Meslek Yüksekokulu ögretim elemanlari ve idari personelin katilimiyla gerçeklestirildi.

Proje kapsamindaki “Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi Sanal Simülasyon Laboratuvari”nin kurulumunun yazilim asamasinda oldugu belirtilirken “Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyon Laboratuvari”nin kurulumunun tamamlandigi ve 2021-2022 egitim-ögretim yilina hazir oldugu bildirildi.

Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi Sanal Simülasyon Laboratuvari”nin ise 60 is günü içerisinde tamamlanarak yeni egitim-ögretim yilinda faaliyete geçecegi kaydedildi.

Programda konusma yapan Rektör Danismani ve Proje Yürütücüsü Dr. Ögr. Üyesi Cemal Koyunoglu, Türkiye’de ilk kez Inönü Üniversitesi Malatya OSB Meslek Yüksekokulunda açilan Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi Programinin ve Inönü Üniversitesi’nde ilk olan Kaynak Teknolojisi Programinin egitim ögretim faaliyetlerinin önemli bir kisminin bu laboratuvarlarda sanal simülasyon teknolojisi kullanilarak yürütülecegini ifade etti.

Ayrica Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyonu Laboratuvariyla ilgili yüklenici firma yetkilileri tarafindan ilgili ögretim elemanlarina simülasyon laboratuvarlarinin kullanimi hakkinda iki gün egitim verildigi aktarildi.
Kaynak: İHA