HRÜ Müdek Belgesini Almaya Hak Kazandi

Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son zamanlarda yapmis oldugu basarili çalismalarla, uluslararasi geçerliligi olan Müdek belgesini almaya hak kazandi.

HRÜ Müdek Belgesini Almaya Hak Kazandi
Mühendislik Fakültesi’nde “Mühendislik Egitim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi” tarafindan daha önce Insaat Mühendisligi bölümüne verilen Müdek belgesi, tüm kriterleri yerine getiren Makine Mühendisligi Bölümüne de verildi.

Insaat ve Makine Mühendisligi Bölümlerinden mezun ögrencilere verilecek EUR-ACE Etiketli Sertifika ile alacaklari diplomalari Uluslararasi Egitim denkligi/esdegerligi belgesi olan Müdek Belgesi, Amerika ve Avrupa ülkelerinde de geçerli olacak. Müdek akreditasyonu, mezunlar için uluslararasi standartlara uygun bir egitim almis olduklari konusunda bir güvence anlamina gelmekte ve Washington Accord (WA) akreditasyonu ABD ve tüm dünyada taninirligi saglamaya yönelik bir uluslararasi üst sözlesme yapisidir.

Ülkemizdeki çesitli mühendislik egitim programlari için akreditasyon, degerlendirme ve bilgilendirme çalismalari yaparak, Türkiye’de mühendislik egitimi kalitesinin yükseltilmesine katkida bulunmak amaciyla faaliyet gösteren bagimsiz bir kurulus olan MÜDEK, Mühendislik programlarinin akreditasyonu konusunda Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan ulusal bir kalite güvence kurulusu olarak taninmakta. Müdek degerlendirmeleri sonucunda verilen bu akreditasyon mezunlarin temel mühendislik alt yapisinin yani sira, takim çalismasi, tasarim, iletisim, proje yönetimi gibi becerilere ve mühendislik uygulamalarinin çevreye, güvenlige etkileri ve etik uygulamalarla ilgili bilgiye sahip olmalari konusunda da bir güvence anlami tasimakta. Müdek Akreditasyon bilgisi, Ösym tercih kilavuzunda yer almakta ve ögrenciler üniversite tercihlerinde bunu dikkate almaktadir.

Birçok kriteri yerine getirerek bu belgeye hak kazandiklarini belirten Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, “Fakülte olarak güçlü bir kadroya sahibiz. Akademik anlamda birçok basariya imza atmamizin arkasinda bu güçlü akademik kadro var. Fakültemiz bünyesinde Insaat Mühendisligi bölümümüzden sonra Makine Mühendisligi Bölümümüz de akreditasyon belgesi almaya hak kazandi. Insallah ilerdeki süreçlerde yapacagimiz çalismalarla tüm bölümlerimiz akredite olmus olacaktir. Bu çalisma ile ögrencilerimizin fakültemizde alacagi diploma, Amerika ve Avrupa ülkelerinde de geçerli olacak. Ögrencilerimiz istedigi ülkede rahat bir sekilde çalisabilecektir. Bu çalismalardan dolayi hocalarima çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA