Hasanaga'da 12 Yillik Tapu Meselesi Çözüldü

Nilüfer Belediyesi, 1/1000 ölçekli Hasanaga Köyiçi ve Villa Bölgesi Uygulama Imar Plânindaki suyulandirma çalismalarini tamamlayarak bin 27 parseldeki bin 110 hak sahibine tapularini dagitti.

Hasanaga'da 12 Yillik Tapu Meselesi Çözüldü
Nilüfer Belediyesi Hasanaga Mahallesi’nde 12 yildir süren imar sorununu çözüme kavusturdu. 2009 yilinda baslanan imar plâni çalismalari tamamlanarak, bin 27 parseldeki bin 110 hak sahibine düzenlenen törenle tapulari dagitildi. Belediye Baskani Turgay Erdem, 12 yildir süren meselenin çözülmesinden büyük mutluluk duyduklarini söyledi.

Bölge halkinin taleplerine kulak verdiklerini söyleyen Turgay Erdem, “Yapilan çalisma Nilüfer Tapu Müdürlügü tarafindan tescil edilerek imarli tapular çikarildi. Böylelikle Hasanaga Mahallesi’nde plân dâhilindeki bütün parsellerin, imarli tapu hâline gelmesi saglandi. Bu bölgede toplam bin 27 parselde islem yapildi, yaklasik 2 bin kisiyi ilgilendiren bir uygulamayi gerçeklestirdik. Böylece toplam bin 110 kisiye tapu dagitiyoruz. Bu uygulama ile imar plâni dahilindeki bütün parselleri imar parseli hâline getirerek ruhsat alinabilir ve insaat yapilabilir duruma getirdik. Ayrica mahallemizdeki imar plâni içerisinde bulunan yollar ve kamusal alanlar resmiyet kazanmis ve bundan sonra mahallemize yapilacak hizmetlerin önü açilmis oldu. Resmî tapularinizin hepinize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan tapular hak sahiplerine dagitildi.
Kaynak: İHA