Gürkan, Kuluncak'ta Çalismalari Inceledi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Kuluncak Ilçesi Ciritbelen ve Karincalik Mahallelerine yapilan asfalt çalismalarini yerinde inceleyerek vatandaslarla bir araya geldi.

Gürkan, Kuluncak'ta Çalismalari Inceledi
Malatya Büyüksehir Belediyesi, Malatya merkez ve ilçelerinde yaptigi çalismalarini yogun bir sekilde sürdürüyor. Gürkan, Yol ve Altyapi Koordinasyon Dairesi Baskanligi tarafindan yapimi tamamlanan Kuluncak Ilçesi Ciritbelen ve Karincalik Mahallesindeki 7 kilometrelik asfalt çalismalarini inceledi. Baskan Gürkan’a inceleme gezisinde Kuluncak Belediye Baskani Erhan Cengiz, Hekimhan Belediye Baskani Turan Karadag, AK Parti Malatya Il Kadin Kollari Baskani Özlem Pelitoglu, Genel Sekreter Yardimcilari, MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas, Siyasi Parti ilçe baskanlari, Daire Baskanlari, muhtarlar ve vatandaslar eslik etti.

Ciritbelen Mahallesi girisinde mahalleli kadinlar ve erkekler tarafindan büyük ilgi ile karsilanan Gürkan, yapilan asfalt çalismalarindan mahallelilerin memnun oldugunu görmekten dolayi mutlu oldugunu söyledi.



Yillardir özlem duyduklari asfalt yola kavustuklarini söyleyen Ciritbelen Mahallesi Muhtari Cafer Aslan, “ 2020 yilinin sonunda bekledigimiz yolumuzun asfalti tamamlandi. Baskanimizin nezdinde emegi geçen herkese çok tesekkür ederiz” dedi.

Yapilan çalismalarla ilgili bilgiler veren Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskani Mehmet Mert, “ Ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden iki yil içerisinde baskanimizin asfaltsiz yol kalmayacak söylemi üzerine çalisiyoruz. Ciritbelen ve Karincalik Mahallelerimizde ilk defa asfalt gördü. Suanda ekiplerimizle birlikte bütün ilçelerimizde yogun bir sekilde çalisiyoruz” seklinde konustu.

“Baskanimiz en güzel isi yapti ve herkesi birlestirdi”

Kuluncak ilçesinde asfalt anlaminda eksik kalmadigini ifade eden Kuluncak Belediye Baskani Erhan Cengiz, “ 7 kilometrelik Ciritbelen ve Karincalik mahallemizin yollari tamamlandi. Kuluncak ilçe merkezinde taksicilik yapan arkadaslarimiz asfalt olmadigi için mahallelerimize gelmek istemiyorlardi. Müsterileri çiksa dahi yollar olmadigi için götürmüyorlardi. Bugün geldigimiz noktada ise kapi önlerine kadar asfalt yapilmis durumda. Bu anlamda Büyüksehir BelediyeBaskanimiza ve ekibine çok tesekkür ediyorum. Çok sükür asfaltsiz yolumuz kalmadi. Baskanimiz iki yil içinde yol, su ve kanalizasyon anlaminda ilçelerimizde ve Malatya’da hiçbir eksigimiz kalmayacak demisti. Hakikaten yol ve su sorunu birçok yerde çözüldü. Gelecek yil içerisinde de eksiklerimizin tamamlanacagina inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Hekimhan Belediye Baskani olarak komsu olduklari Kuluncak ilçesini Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ile gezdiklerini söyleyen Hekimhan Belediye Baskani Turan Karadag, “ Malatya’da ve ilçelerde yapilan güzellikleri görünce partileri bir kenara birakarak Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve ekibi bir tek Hekimhan ilçesini, Kuluncak ilçesini degil 13 ilçeyi santiyeye çevirmis durumda. Her mahallede her köyde santiye halinde yol ve asfalt yapiyor. Biz buraya hizmet için geldik. Bizim isimiz ayrim yapmadan hizmet etmek. Baskanimiz ayrica en güzel isi yapti ve bütün herkesi birlestirdi. Yol bugün olur yarin olur ama sunu yapti ki parti gözetmeden hepimizi birlestirdi. Allah baskanimizi basimizdan eksik etmesin” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Kuluncak Ilçe Baskani Ahmet Boyraz, MHP Kuluncak Ilçe Baskani Mustafa Kiliç ve Iyi Parti Kuluncak Ilçe Baskani Hidayet Özdemir de Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a Kuluncak ilçesine yaptigi hizmet ve yatirimlardan dolayi tesekkür ettiler.

Görevlerinin Malatya’ya hizmet etmek oldugunu belirten Baskan Gürkan, “Ciritbelen ve Karincalik mahallelerimizde hemserilerimiz bizleri çok sicak karsiladi. Özellikle bayanlarimizin bizleri karsilamasindan dolayi çok memnun olduk. Mahallemizin bayanlari erkeklerimizle birlikte mahallenin sorunlarina paydas olmalari bizleri memnun etti. Ben kendilerine tesekkür ediyorum. Bizim görevimiz memleketimize hizmet etmektir. Asfalt aslinda çok önceden yapilmasi gerek bir hizmettir. Bütün köylerimizin, bütün mahallelerimizin, bütün mezralarimizin, bütün yerlesim yerlerimizin ve ilçelerimizin asfalt olmasi gerekir. Göreve geldigimizde talimatimizi verdik ve arkadaslarimiz sahaya çikti. Suanda yüzlerce santiye Malatya’nin her yerinde hizmet veriyor. Biz çalismalarimizi yapacagiz ve hemserilerimize hizmeti getirecegiz. Hemserilerimizin hasbi duygularda olan insanlarimizin dualariyla Allah yolumuzu aydinlik ediyor, islerimizi de bereketlendiriyor. Hizmetlerimizin hayirlar getirmesi için bizlerde mahallelerimizi ziyaret ettik. Allah yapilan çalismalari hayirli ugurlu etsin. Allah birligimizi beraberligimizi ve dirligimizi bozmasin” diye konustu.

Ciritbelen Mahallesi sakinleri ise, arabalarin her gün arizalandigini ve mahallenin üst kisimlarina çikamadigini ifade ederek, yapilan yol çalismasindan dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a tesekkür ettiklerini söylediler.
Kaynak: İHA