GÜNDEM / 2 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Tank Palet Fabrikasi'nda incelemelerde bulunacak.

- Sakarya Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesi, Akçay Baraji Alternatif Içme Suyu ve Hidroelektrik Santrali, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapimi tamamlanan diger projelerin açilisini gerçeklestirecek Erdogan, AK Parti Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'na katilacak.

(Sakarya/11.30/15.00/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, partisinin il baskanligi tarafindan düzenlenen kahvalti programina katilacak, Büyüksehir Belediye Baskanligi ile AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, AK Parti Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'na istirak edecek.

(Denizli/10.30/12.00/14.00/14.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- CHP Genel Baskan Yardimcisi Gülizar Biçer Karaca, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden olusan CHP heyeti, Diyarbakir'da çesitli temaslarda bulunacak.

(Diyarbakir) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Gerede OSB'de Halavet Jelatin Fabrikasi'nin açilis törenine katilacak.

(Bolu/10.00)??????? (Fotografli-Görüntülü)

2- Ticaret Bakani Mehmet Mus, haziran ayina ait dis ticaret rakamlarini açiklayacak.

(Ankara/11.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, TÜRASAS Sakarya Fabrikasi'nda Milli Elektrikli Tren Lansmani'na katilacak.

(Sakarya/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- TÜIK, 2020 yili devlet destekli tarim sigortalari verilerini yayinlayacak.

(Ankara/10.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, nisan-haziran dönemine iliskin banka kredileri egilim anketi ile nisan ayi finansal kesim disindaki firmalarin döviz varlik ve yükümlülüklerini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) çeyrek final mücadelesi baslayacak; Isviçre-Ispanya ve Belçika-Italya maçlari yapilacak.

(Saint Petersburg/19.00/Münih/22.00) (Fotografli)

2- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'a ana tablo 3. tur maçlariyla devam edilecek.

(Londra)

ÖZEL HABER

1- Türkiye Maarif Vakfi, dünyaya Türkçe ögretmek için kollari sivadi

- Türkiye Maarif Vakfi Baskani Prof. Dr. Birol Akgün:

- "Kendi içimizde Türkçe ögretim birimi kurduk. Ilk defa kademeli olarak anaokulundan lise sona kadar bütün siniflarda nasil bir Türkçe egitim verecegimizin müfredatini olusturduk. Bunun kaynaklari, materyalleri, ders kitaplari, görsel malzemeleri hazirlaniyor"

- "(FETÖ okullarinin devralinmasi) Su ana kadar 19 ülkede bu sekilde dogrudan bize devretmeyi kabul eden 220 civarinda okulu aldik ve isletiyoruz. Sadece bununla sinirli degiliz. Bu okullar alindiktan sonra hem teknolojik olarak hem fiziki altyapi ve egitim kadrosu bakimindan da rehabilitasyonu gerekiyordu. Bu dönüsümü saglamak için egitimci ordumuzla çalistik ve çalismaya devam ediyoruz"

- "Hiçbir ülkede egitime ara vermedik. Bütün teknolojik imkanlari kullanarak kesintisiz egitimi veren ender kuruluslardan birisiyiz"

- "Azerbaycan'la yürüttügümüz müzakereleri bitirdik. Bir ay önce anlasmamizi imzaladik. Bina, donanim, tefrisat islerimiz var. Onlari bitirebilirsek eylül ayinda Bakü'de de TMV'nin okulunu açmaya çalisacagiz"

- "Üzerine çalistigimiz esas sey ve gelecek birkaç yildaki temel amacimiz Maarif Akreditasyon Sistemi kurmak. IMP dedigimiz programi. Gelistiriyoruz, belli asamaya geldi. Pilot çalismalarini yapiyoruz"

(Sefa Mutlu/Istanbul)

2- Saglik Bakanligindan asilamada önemli rol üstlenen aile hekimlerine tesvik

- Salginla mücadeleyi ülke çapinda yogun bir asilama programiyla sürdüren Bakanlik, bu süreçte önemli rol üstlenen aile hekimlerini de tesvik etme karari aldi

- Asi Programi Tesviki çerçevesinde 1 Temmuz'dan itibaren aile hekimlerine 3 bin, aile sagligi elemanlarina ise 1500 liraya kadar aylik ek ödeme yapilacak

(Burcu Çalik/Ankara)

3- Türkiye'nin Gururu Kadin Sporcular: Irem Karamete

- "10 yasinda ailemin destegi ile basladigim eskrim, bugün beni inanilmaz noktalara getirdi"

- "Rio öncesi ve sonrasi olmak üzere iki farkli eskrim ortaya çikardigimi düsünüyorum"

- "(Olimpiyat sampiyonu Italyan esi ve antrenörü Andrea Baldini) Onunla eskrimin en temeline indim"

- "Ilk hedefim kota almakti. Simdi tüm konsantrasyonumla Tokyo’ya hazirlaniyorum. Içimde büyük bir heyecan ve mutluluk var. Neler basarabilecegimi çok iyi biliyor, hedeflerimi gerçeklestirmek için durmadan hayal ediyor ve çalisiyorum"

(Musa Samur/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA