Florida'da Çöken Binada Can Kaybi 20'Ye Yükseldi

ABD’nin Florida eyaletinde 12 katli binanin kismen çökmesinin ardindan devam eden arama-kurtarma çalismalarinda 7 yasindaki bir çocuk da dahil olmak üzere 2 kisinin cansiz bedenine ulasilmasi ile hayatini kaybedenlerin sayisi 20’ye yükseldi.

Florida'da Çöken Binada Can Kaybi 20'Ye Yükseldi


ABD’nin Florida eyaletine bagli Miami Beach’in kuzeyindeki Surfside’da geçtigimiz hafta persembe günü kismen çöken 12 katli binada arama-kurtarma ekiplerinin çalismalari devam ediyor. Miami-Dade Belediye Baskani Daniella Levine Cava yaptigi açiklamada, 7 yasindaki bir çocuk da dahil olmak üzere 2 kisinin daha cansiz bedenine ulasilmasi ile hayatini kaybedenlerin sayisinin 20’ye yükseldigini belirtti.

Cava kayip kisilerin sayisinin yeni ögrenilen bilgiler isiginda degisebilecegini söyleyerek, her geçen gün umutlar azalsa da hayatta kalanlari aramak için 24 saat boyunca benzeri görülmemis bir çaba sarf eden kurtarma ekipleri için çalismalarin özellikle zor oldugunu ifade etti.



Güvenlik endiseleri nedeniyle dün birkaç saatligine askiya alinan arama kurtarma çalismalari bugün de devam ederken, Miami’deki ABD Ulusal Kasirga Merkezi’ne göre önümüzdeki sali günü Florida’yi vurmasi beklenen Elsa Kasirgasi’ndan önce mümkün oldugunca fazla ilerleme kaydetmeye çalisiyor. Arama-kurtarma çalismalarinda 9. güne girilirken, kayip olan kisi sayisi 128 olarak açikladi.



BIDEN’DAN FLORIDA’YA ZIYARET

Dün askiya alinan arama kurtarma çalismalari ABD Baskani Joe Biden’in olay yerine yaptigi ziyaretten kisa bir süre sonra tekrar baslatilmisti. Biden trajik olayda hayatta kalan daha fazla kisi bulma ihtimalinin azaldigini kabul etse de birilerinin hala canli bulunabilecegi konusundaki umudunu dile getirmisti. Biden, ailelerle özel olarak görüstükten sonra düzenledigi basin toplantisinda "Umut sonsuzdur. Bütün ulus bu ailelerin yasini tutuyor" demisti.

2018 TARIHLI RAPORDA YAPISAL EKSIKLIKLER BELIRTILMISTI

40 yillik binada meydana gelen çökmenin nedeni henüz bilinmezken, bir mühendislik firmasi tarafindan 2018 yilinda hazirlanan yapisal saha arastirmasi raporunda binada yapisal eksiklikler bulundugu bilgisi yer almisti. Raporda, yaklasik üç yil önce bir mühendis binanin havuz güvertesinin altindaki beton levhada yapisal hasar ve otoparkta bulunan "çatlama ve parçalanma" ile ilgili endiselere dikkat çekmisti. Havuz güvertesi ve giris tahrikinin altindaki su yalitimindaki hatanin "büyük yapisal hasara" neden oldugu öne sürülen raporda, su yalitim malzemelerinin ömrünü tamamladigi ve tamamen degistirilmesi gerektigi ifade edilmisti.

-IHA-
Kaynak: İHA