Fatih Kayli'dan 'Zam' Tepkisi

Yeniden Refah Partisi Erzurum Il Baskani Fatih Kayli, elektrik, dogalgaz ve lpg ücretlerine yapilan zamlara tepki gösterdi.

Fatih Kayli'dan 'Zam' Tepkisi
Kayli, açiklamasinda su ifadelere yer verdi;

"Temmuz ayi ile birlikte normallesmeye basladigimiz bu günde gelen zam haberleri vatandasi normallesmeden ziyade anormal derecede germekte vatandasta yüksek gerilim olusturmaktadir. Son 3.5 yilda %122 oraninda artan elektrik fiyatlarinin asla makul bir açiklamasi olamaz. Her gelen elektrik faturasi dokümanin da kullanan elektrik bedelinden ziyade TRT payi, dagitim bedeli, kaçak bedeli gibi bir çok kalem vardir. Vatandasimiz yillardir bu soyguna itiraz etmekte ama seslerini duyan çikmamaktadir. Zaten zorda olan, tek derdi geçim olan insanimiza yapilan bu zamlar bir zulümdür. Kasikla verdiginiz destekleri kepçe ile geri aliyorsunuz” dedi.

Ak Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz ve MHP Il Baskani Naim Karatas’a çagrida bulunan Kayli, “Iktidarda bulunan partilerin il baskanlari olarak susmayiniz, Madem sahalara çiktiniz o halde sahada ki insanimizin sesi olunuz. Bizimle birlikte sizde bu yapilan zamlarin haksiz ve gereksiz oldugunu, zaten zor durumda olan vatandasimizi daha da zor duruma soktugunu anlatiniz , söyleyiniz. Olay siyasi bir olay degil vatandasin hayatta kalma mücadelesidir. Belirli oranda kullanimin sosyal devlet anlayisi ile ücretsiz olmasi gereken elektrik , su , dogalgaz gibi kalemlerin , ücretsiz olmayi birakin aylik zorunlu harcamalar kisminda giderek daha fazla yer almasi kabul edilebilir bir durum degildir. Bu duruma bütün siyasiler olarak tepki göstermeliyiz.

Yeniden Refah Partisi olarak yayinladigimiz Milli Kaynaklar isimli kitaplarimizda enerji bölümünde bu ülkenin saglayabilecegi elektrik enerjisi modellerinden bahsettik. Günes zengini ülkemizin buradan saglayacagi elektrik enerjisini tek tek anlattik hesapladik. Merak edenler ve bu zammi zaruri görenler partimizin internet sitesinden ilgili dokümanlari edinebilirler. Bu kitapta anlatilan enerji politikalari uygulandiginda vatandasimiz faturalarinda yeni zamlar degil indirimler görecektir. Bu politikalari mevcut hükümet uygulamaz ise iktidara geldigimizde biz uygulayacagiz. Böylelikle vatandasimiza Yeniden Refah gelecektir.

Elektrik, Dogalgaz ve petrol ürünlerine gelen zamlar dogrudan yada dolayli olarak her vatandasimizi etkilemekte ülkede bir çok ürün kaleminde maliyet artisi olusturmaktadir. Enflasyon ile mücadele ettigini söyleyen hükümete bu ne perhiz bu ne lahana tursusu demekten kendimi alamiyorum. Bu zamlar kamudaki israfi karsilamaktan baska bir amaç tasimamaktadir. Yeniden Refah Partisi Erzurum Il Baskanligi olarak. Bizler her zaman vatandasin yanin da olacagiz dogruya dogru yanlisa yanlis diyecegiz.” diye konustu.

Kaynak: İHA