Esenyurt'ta Haziran Ayi Faaliyetleri

Esenyurt Belediyesi, Haziran ayinda da tüm birimleri ile hizmetlerine devam etti. Esenyurt Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaslara sosyal destekler vererek dayanismayi büyütürken diger yandan halk sagligina yönelik çalismalari artirdi. Bin 478 adet gida kolisi dagitarak dar gelirli aileleri yalniz birakmayan Esenyurt Belediyesi, bin 181 vatandasa ‘Evde Saglik’ hizmeti verdi.

Esenyurt'ta Haziran Ayi Faaliyetleri
Bin 478 adet gida kolisi, 7 bin 512 adet alisveris karti

Esenyurt Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, Haziran ayinda ihtiyaç sahibi ailelere bin 478 adet gida kolisi, 2 bin 411 porsiyon ‘Sicak Yemek’ destegi, 639 paket ‘Kahvaltilik’ yardimi, 7 bin 512 adet ‘Alisveris Karti’, ‘Bebek Bezi’ ve ‘Mama’ destegi ile ‘Eskart’ yardiminda bulundu.

Saglik hizmetleri artarak devam etti

Esenyurt Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü, ilçe genelinde 569 vatandasi ‘Hasta Nakil Ambulansi’, bin 631 kisiyi de ‘Toplu Tasima ve Asansörlü Araç’ hizmeti ile saglik kuruluslarina ulastirdi. Ekipler, bin 181 vatandasa ‘Evde Saglik’, 38 kisiye düzenli olarak 90 seans ‘Evde Fizik Tedavi’ hizmeti vererek yanlarinda oldu. Özel Egitim Merkezi’nde 56 çocuga 193 saat ‘Dil ve Konusma Terapisi’ egitimi, 63 çocuga 183 seans ‘Bireysel Egitim’, 7 çocuga 29 saat ‘Oyun Terapileri’ ve 30 aileye 82 seans ‘Psikolojik Danismanlik’ hizmeti verildi.

Esenyurt Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi ise engelli ve 65 yas üzeri 39 vatandasa ‘Evde Temizlik’, 50 vatandasa ‘Kisisel Bakim’ hizmeti verirken 230 vatandasa da ‘Saglikli Beslenme’ ve ‘Diyet’ programi uyguladi. Öte yandan 45 engelli vatandas Engelli Koordinasyon Merkezi’nde verilen el sanatlari, müzik, folklor ve üniversiteye hazirlik kurslarindan faydalandi.

Istihdam kapisini ESBIM araladi

Türkiye’nin nüfus bakimindan en kalabalik ilçelerinden olan Esenyurt’ta vatandaslarin istihdam edilmesi için çalismalarina devam eden Esenyurt Belediyesi, is arayanlar ile isveren firmalari bulusturuyor. Vatandaslarin istihdam edilmesini saglayan Esenyurt Belediyesi Istihdam Merkezi (ESBIM), Haziran ayi içerisinde bin 377 kisinin ise yerlestirilmesini sagladi.

19 bin 520 kilogram mama dagitildi

Veteriner Isleri Müdürlügü, ilçede bulunan sokak hayvanlari için 19 bin 520 kilogram mama dagitimi yapti. 609 hayvanin tedavisini yapan ekipler; 724 hayvanin asilamasini, 40 hayvanin ise ameliyatini gerçeklestirdi. Veteriner Isleri Müdürlügü dezenfeksiyon ekipleri; ilçedeki meydanlar, Covid-19 vakalarinin bulundugu bina girisleri, 83 cami, 5 cemevi ve ilçe genelinde tüm kamu kurumlarini da dezenfekte etti.

Yollar yenileniyor, yesillendirme çalismalari devam ediyor

Yol ve kaldirimlari yenileyerek vatandaslarin daha rahat bir ulasim saglamasi için çalismalarini sürdüren Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, ilçe genelinde bin 665 ton asfalt, 10 bin 888 metrekare parke yol ve tamirati yapti. Daha yesil bir Esenyurt için çalisan Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri de ilçe genelinde 140 agaç dikti. 621 çali dikimi de yapan ekipler, Esenyurt’u güzellestirmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA