Erzurum Basarisini Artiriyor

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçeklestirilen Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinav sonuçlari açiklandi. Sinav sonucuna göre 36 ilden toplam 97 ögrenci bütün sorulara dogru cevap vererek 500 tam puan alabildi. Erzurum’dan bir ögrenci de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Erzurum’daki egitim-ögretimin daha da nitelikli hâle getirilmesi için yil boyunca yogun bir çalisma yürüten Erzurum Il Millî Egitim Müdürlügü emeklerinin meyvesini aldi. Son yillarda merkezi sinavlardaki basarisini artiran Erzurum, 2021 LGS’de Türkiye ortalamasinin çok üzerinde bir basari elde etti. 2019 yilinda Türkiye ortalamasinin 3 puan altindayken 2020 LGS’de Türkiye ortalamasinin 3 puan üzerinde bir ortalama ile basari elde etmistir. Erzurum, basarisini bu yil da artirarak Türkiye ortalamasinin 15 puan üzerine çikip büyük bir ilerleme kat etmistir.

Erzurum’un 2021 LGS’deki basarisini degerlendiren Erzurum Il Millî Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Pandemi olmasina ragmen yil boyunca tempomuzu hiç düsürmeden çalismalara devam ettik. LGS sonuçlari yayimlandiktan sonra okullardan aldigimiz verilerle Bakanligimizin raporu karsilastirildiginda basarimizin önceki senelere göre daha da arttigini görüyoruz. Bu anlamda emeklerimizin karsiligini aldigimizi görmek bizi sevindiriyor.” dedi.

Salih Kaygusuz yapilan çalismalari “Bilindigi gibi 2019 yilinda baslattigimiz ERBAP (Erzurum Basariyi Artirma Programi) kapsaminda bu yil da birçok faaliyet gerçeklestirdik. ERBAP’in alti temel amacindan birisi de ‘Ögrencilerin akademik basarilarini artirmak’. Bu amaç dogrultusunda ilçe müdürlüklerimizin, okul idarelerimizin, ögretmen, ögrenci ve velilerimizin katilimiyla ilimizde yogun bir çalisma yürüttük. Kitap okuma faaliyetleri, ögrenci panelleri, zekâ oyunu egitimleri ve yarismalari, seminerler ve yapilan daha birçok çalisma ögrencilerimizi ve ögretmenlerimizi motive ederken akademik basarinin artmasina da katki sagladi. Bu çalismalarin yani sira çevrim içi ve yüz yüze yapilan kazanim degerlendirme sinavlariyla ögrencilerimizin gelisimleri takip edildi. Ögrenci, okul, ilçe düzeyinde karneler çikarilarak eksiklikler tespit edilip önlemler alindi. Il Millî Egitim Müdürlügümüz bünyesinde olusturdugumuz LGS Komisyonu okul idarelerimizle birebir görüserek çalismalari takip etti, bu sayede sorunlara aninda çözümler ürettik, örnek çalismalari bütün ilde yayginlastirmaya gayret ettik. Ayrica Bakanligimizin yayimlamis oldugu örnek sorular ve fasiküllerin tüm ögrencilere ulastirilmasi için çalismalar yapildi. Ögretmenlerimiz yayimlanan bütün sorulari ögrencileriyle birlikte inceleyerek çözdüler. Bakanligimizin bu fasikül çalismalarina Ölçme Degerlendirme Merkezimiz de ilimizde görev yapan soru yazari ögretmenlerin destegiyle katkida bulundu. Ilimizde hazirlanan Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkilap tarihi ve Atatürkçülük derslerine ait fasiküller Bakanligimiz tarafindan yayimlandi.” ifadeleriyle özetledi.

Kaygusuz “Söz konusu egitim oldugunda her türlü imkâni seferber eden sayin valimiz Okay Memis’e ve ilimiz siyasetçilerine , Pandemi sürecinde çok zorlu sartlarda bile görev bilinciyle hareket edip ögrencileriyle sürekli iletisim içinde olan, onlarin sorunlariyla ilgilenen, her türlü imkansizlikta bile ögrencisini yalniz birakmayip canla basla çalisan ögretmenlerimize, egitim-ögretimin saglikli bir sekilde sürdürülebilmesi için gece gündüz çaba sarfeden il, ilçe ve okul yöneticilerine, sürecin zorlugunu destekleriyle kolaylastiran velilerimize ve son ana kadar çalismayi siar edinmis gelecegimizin teminati ögrencilerimize, bize bu gururu yasattiklari için tesekkür ediyorum.” Seklinde konustu.

Kaynak: İHA