Erciyes Ultra Dag Maratonu Basladi

Erciyes’in volkanik tepelerinde besinci kez kosulan Uluslararasi Erciyes Ultra Sky Trail Dag Maratonu, VK etabi ile start aldi.

Erciyes Ultra Dag Maratonu Basladi
Dag ve tabiat sporlarinin global merkezi haline gelen Erciyes Avrupa’nin ise en yüksek dikey kosusu olan Uluslararasi Erciyes Ultra Sky Trail Dag Maraton’a ev sahipligi yapiyor. Erciyes A.S öncülügünde Middle Earth Travel organizasyonu ile düzenlenen ultra dag maratonuna Mercedes-Benz yetkili bayi Bayraktarlar Merkay’in yani sira G-Schock, Decathlon, Migros, Casio, Meysu, Aygaz, Zuber, Kayseri Gross, Kumsmall, Vaneda, The Kayseri Loft Hotel, Ulasim A.S ve Spor A.S de destekleri ile gerçeklesiyor. Uluslararasi Patika Kosulari Birligi (International Trail Running Association - ITRA) sertifikali Erciyes Dag Maratonu’na Türkiye basta olmak üzere ABD, Rusya, Güney Afrika, Sirbistan, Ingiltere, Danimarka, Isveç, Ukrayna ve Iran’dan toplam 250 atlet katiliyor. Erciyes Ultra Sky Trail Dag Maratonu’nun ilk günü Vertical Kilometer (VK) yarisi ile basladi.

Sporcular 1000 metre yükselme kosusu olan bu parkurda 2. Bin 350 metredeki Hisarcik Kapi’dan baslayip kosarak 3 bin 350 metredeki Türkiye’nin en yüksekte bulunan Ottoman tesisindeki finis çizgisine ulasmak için ter döktü.

35 sporcunun mücadele ettigi zorlu VK etabi sonunda erkeklerde Aykut Kirsay birinci, Hakan Akalp ikinci, Özgür Özdogan ise üçüncü geldi. Kadinlarda ise Itir Atadiyen birinci olurken Erife Emre ikinci Rusya’dan Tatiana Prozorova üçüncü oldu. Organizasyonun ikinci gününde ise 64K, 25K, 12K etaplari kosulacak. Ayrica Kayseri Büyüksehir Belediyesi Spor A.S. tarafindan çocuklarin katilacagi 7-12 yas arasi Çocuk Maratonu yapilacak.
Kaynak: İHA