Ercis'teki Firinda Mide Bulandiran Görüntü

VAN – Van’in Ercis ilçesinde top oynar gibi ekmek hamuruyla oynayanlarin hijyenden uzak görüntülerinin kaydedildigi firin kapatilirken, 31 bin 787 TL para cezasi kesildi.

Ercis'teki Firinda Mide Bulandiran Görüntü
Ercis ilçesine bagli Kocapinar Mahallesi’ndeki ekmek firininda çekilen mide bulandirici görüntülerin sosyal medyada yayinlanmasi üzerine yetkililer harekete geçti. Top oynar gibi ekmek hamuruyla oynayanlarin hijyenden uzak görüntülerinin kaydedildigi firini hemen tespit eden yetkililer, isletmeyi kapatarak 31 bin 787 TL para cezasi uyguladi.

Konuyla ilgili bir açiklama yayinlayan Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Nuri Mehmetbeyoglu, sosyal medya araciligiyla paylasilan ve firinda çalisan bir sahsin ekmek hamuruna ayagi ile vurdugu, ekmek hamurunu tavana dogru firlattigi hijyenden uzak görüntüler üzerine hemen arastirma yaptiklarini belirtti.

Mehmetbeyoglu, “Yapilan arastirmada görüntülerin 2021 yili Ramazan ayinda Kocapinar Mahallesi’nde faaliyet göstermekte olan bir ekmek firini isletmesinde çekildigi tespit edilmis, bunun üzerine bahse konu ekmek firini isletmesi ile alakali olarak Ercis Belediyesi Zabita Müdürlügü ve Van Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan gerekli kontroller saglanmis ve ilgili ekmek firini isletmesi hakkinda süreç baslatilmisti. Van Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan isletme sahibine 5996 sayili Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu’nun 41/C maddesi kapsaminda isletme kayit belgesi olmadan faaliyet göstermeden 6 bin 77 TL, yine ayni kanunun 41/A maddesi kapsaminda genel ve özel hijyen esaslarina uyulmamasi sebebi ile 15 bin 303 TL ve isletme çalisani 3 sahsin hijyen egitim belgesi olmadigindan kisi basi 3 bin 469 TL olmak üzere 10 bin 407 TL olmak üzere toplamda 31 bin 787 TL idari yaptirim cezasi uygulanmis, is yerinin insan sagligi ve gida güvenilirligi açisindan tehlike olusturmasi ve acil tedbir alinmasi gerektiginden ayni kanunun 41/E maddesi kapsaminda üretimin tamami durdurularak is yerinin faaliyetine son verilmis ve Ercis Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri tarafindan mühürleme islemi gerçeklestirilmistir. Konunun önemine binaen; Ercis Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan ilgili kisiler hakkinda adli tahkikat baslatilmistir” denildi.
Kaynak: İHA