Down Sendromlu Genç Çaki Gibi Asker Oldu

Mustafakemalpasa’da yasayan 22 yasindaki down sendromlu Altan Ertan’in askerlik hayali, hayirseverlerin girisimleriyle gerçek oldu.

Down Sendromlu Genç Çaki Gibi Asker Oldu
Uzun zamandir asker olma hayali kuran Mustafakemapasa’nin renkli ismi Ertan için siyasi parti ve sivil toplum teskilatlari temsilcilerinin de katilimiyla özel bir program düzenlendi.

Altan Ertan için asker eglencesinin yapildigi özel etkinlikte, Mustafakemalpasa’nin sevilen isminin hayalinin gerçeklesmesi için birçok kisi günler öncesinden seferber oldu. Down sendromlu gence uzun süredir hayalini kurdugu asker kiyafeti giydirildi. Kalabalik bir katilimla araç konvoyu yapilirken, ‘En büyük asker, bizim asker’ sloganlari esliginde Mustafakemalpasa caddelerinde tur düzenlendi.

Çevreden birçok vatandasta özel gence alkislarla destek verdi. Havai fisek gösterileri ve mesalelerin eslik ettigi programda, Akar Mahalle Parki’na geçis esnasinda meydandan yürüyen genç, verdigi asker selami ile gönülleri fethetti. Etkinlik, asker eglencesi ve Altan Ertan’in kendisi için hazirlanan bu özel günde emegi geçenlere tesekkür etmesiyle tamamlandi.
Kaynak: İHA