DOKAP Toplantisi Gümüshane'de Yapildi

Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi (DOKAP) Toplantisi Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek baskanliginda yapildi.

Vali Tasbilek, Valilik Toplanti Salonu'nda gerçeklestirilen toplantida yaptigi konusmada, kalkinma idarelerinin ülkenin dogusundan batisina çok önemli faaliyetler icra eden, kalkinmalari üst düzeyde saglayan yapilar oldugunu söyledi.

Bölgenin gelisim için DOKAP'in önemine isaret eden Tasbilek, bu tür faaliyetlerin bölgeleri ve illeri birbirine yaklastirdigini dile getirerek kentle ilgili projelere destegi için DOKAP Baskani Hakan Gültekin'e tesekkür etti.

Toplantida bir sunum gerçeklestiren DOKAP Baskani Hakan Gültekin de bölgenin kalkinmasi için hizmet veren bir kurum olarak Çorum'dan Artvin'e kadar genis bir alana hizmet ettiklerini söyledi.

DOKAP'in bölgenin sahip oldugu kaynaklari degerlendirerek ulusal düzeyde sosyal ve ekonomik istikrar hedeflerine katkida bulunmayi amaçladiginin altini çizen Gültekin, Gümüshane'de yapilan ve yapilacak hizmetlerle ilgili ayrintili bir sunum gerçeklestirdi.

DOKAP'in bu yil Gümüshane'de 3.5 milyon liraya yakin yatirim öngördügünü bildiren Gültekin, "Tarimsal üretim ve kirsal kalkinmayla ilgili 5 proje var. 2'si tarimsal sulama projesidir. Hayvansal üretime dayali sanayinin gelistirilmesi projesi. Bal paketleme tesisinin modernizasyonu ile ilgili destegimiz var. Kuru meyve üretimine kadin eli projesine desteklerimiz var. Özgün projeler bekliyoruz. Birlikte olundugunda, el ele verildiginde güzel seyler oluyor." diye konustu.

Toplantida ayrica Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek ve DOKAP Baskani Hakan Gültekin, çesitli alanlarda hazirlanan isbirligi projelerini imzaladi.

Toplantiya, Vali Tasbilek ve DOKAP Baskani Gültekin'in yani sira Gümüshane Belediye Baskani Ercan Çimen, Gümüshane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Ibrahim Zeybek, Gümüshane Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ismail Akçay, kaymakamlar, ilçe belediye baskanlari ve ilgililer katildi.

Kaynak: AA