DKIB, Yillik Üyelik Aidatini Kaldirdi

Dogu Karadeniz Ihracatçilar Birligi (DKIB) Baskan Yardimcisi Ahmet Hamdi Gürdogan, üyelerden tahsil edilen yillik aidat uygulamasinin kaldirildigini bildirdi.

Gürdogan, yaptigi yazili açiklamada, ihracatçilarin ihraç süreçlerindeki maliyetlerinin azaltilmasi ve ihracatçiya destek olunmasi amaciyla her yil tahsil edilen yillik aidat uygulamasinin Türkiye Ihracatçilar Meclisi tarafindan kaldirilmasina karar verildigini animsatti.

DKIB olarak 29 Haziran'da yaptiklari genel kurul toplantisinda üyelerinin yillik aidat yükümlülügünü kaldirdiklarini bildiren Gürdogan, ihracatçilarin bu uygulamanin tüm kurumlara örnek olmasini ve diger meslek kuruluslarinin, kurumlarin ve derneklerin de üyelerinden tahsil ettigi yillik aidat uygulamasini kaldirmasini önemle talep ettiginin altini çizdi.

Yeni tip koronavirüs sürecinin ihracat sektöründe de olumsuz etkilerinin oldugunu kaydeden Gürdogan, "Maliyet artislari ihracatçinin rekabet imkanlarini zorlamasi nedeniyle ihracatçimiza destek olmak ve farkindalik olusturma amaciyla yapilan bu uygulamanin tüm alanlara yayginlastirilmasi ve ihracata destek olunmasi, ihracat artisimiza çok önemli katki saglayacaktir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA