Cumhurbaskani Erdogan'dan Önemli Açiklamalar

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Sakarya’da toplu açilis töreninde konustu. CHP’ye sert çikan Erdogan, ‘Biz Türkiye’nin gelecegine talibiz’ derken, 19 yillik müktesebatimizin referansi ile söylüyoruz. Karsimizda ise bu ülke için bir dikili agaci olmayan CHP var. Elindeki üç bes belediyenin bile hakkini vermekten aciz bu zihniyetin avara kasnak gibi tekrarlayip durdugu yalanlara milletimizin karni toktur” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Önemli Açiklamalar


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldigi Sakarya’da toplu açilis törenine katildi.

Toplu açilis törenine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Tarim Bakani Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, AK Parti Grup Baskan Vekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, MHP Grup Baskanvekili Levent Bülbül, Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay, siyasi partilerin Sakarya milletvekilleri, il protokolü ve vatandaslar katildi.

Yapimi 2 milyar 600 milyon lirayi bulan 157 eserin açilisinda konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Ne kadar birileri savunma sanayinde atilan her adimi engellemek için yalani, iftirayi kullanmaktan çekinmiyorsa da, onlara ragmen ülkemizi bu alanda marka haline getirmeyi basardik. Arifiye’de tüm bu hususlari degerlendirdik. Onlar istese de, istemese de Türkiye istiklalini istikbalini güvence altina alacak adimlarini atacak ve hedeflerine mutlaka ulasacaktir. Bay Kemal senin gücün bunu engellemeye yetmez. Yanindakilerin de gücü de bunu engellemeye yetmez. Iste Millet, siz ise illetsiniz. Cumhur ittifaki bütün gücüyle yoluna devam ediyor. Ülkemizi ve sehirlerimizi her alanda bu hedefe yaklastirmak için gece gündüz çalisiyoruz. 2 milyar 600 milyon lirayi bulan 157 kalem eserin toplu açilisini yapiyoruz” diye konustu.



19 yildir bu ülkede eserler, hizmetler ile konustuklarini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, “81 vilayetin her biri gibi, Sakarya’nin da hep geçmisin ihmallerinin neticesi olan eksiklerini tamamlamanin gayreti içinde olduk. Hiç kimsenin kökenine, inancina, mesrebine bakmadan, 84 milyonun tamamini layik olduklari hizmetlere kavusturmak için çalistik, çalisiyoruz. Ülkemizde herkesin hayat kalitesi, geçtigimiz 19 yilda, geçmisle mukayese edilmeyecek sekilde yükselmistir. Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük eserlerine bizim dönemimizde kavusmustur. Sikintilarimiz hala yok mu? Tabi var. Bu ülkede o sikintilari çözecek birikime, iradeye, inanca, azme, hazirliga yine biz sahibiz. Digerlerinden bir sey olmaz. Salgin döneminde sizler de sahit oldunuz. Gelismis ülkeler bile salginin yol açtigi neticeler karsisinda çaresiz kalirken, biz Türkiye’yi sagliktan, gida ve kamu güvenligine kadar en ileriye tasidik. Avrupa’nin en gelismis ülkeleri dahi asilari ücretle yapiyorlar. 50 sterlin, 100 Avro para alarak yapiyorlar. Biz halkimizdan bir kurus aldik mi? Biz, ‘Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi’ diyerek yola çiktik. Biz halkimiz için variz. Bütün bu vergiler halkimizdan aliniyor, onun geri dönüsü yine halkimiza olacak” seklinde konustu.



‘Yillarca karsimiza dikilip, istemezükçülük yapanlarin engellemeye çalistigi ne varsa, bu küresel kriz döneminde, ülkemizin avantaji haline geldi’ cümlesini kuran Erdogan, “Sehir hastanelerinin yapiminin, isletmesinin önüne geçmek için her yola basvurdular. ‘Niye yapiyorlar’ dediler. Biz de ‘halkimiz daha huzurlu hizmet alsin’ diye dedik. Salgin döneminde bu hastaneler can simidi haline dönüsmüstür. Size bir müjde daha veriyorum. Insallah çok yakinda Sakarya’miza da 1000 yatakli sehir hastanesini kazandiriyoruz. Bu sehir hastanemizle birlikte artik Sakaryali kardesim, civardaki illere gitmeyecek. Tüm problemler burada çözülecek. Asilama çalismalari hizla devam ediyor. Insallah yakinda kendi asimizi devreye aliyoruz. 18 yasin üzerindeki herkese asi yapabilecek kapasiteye ulastik. Vatandaslarimizdan bir an önce asilarini olarak, kendilerini ve ülkemizi salgina karsi korumaya almalarini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Muhalefetin çapsizligini her alanda görmenin mümkün oldugunu söyleyen Erdogan, “Biz ülkemize yerli otomobil kazandirmak için kollari sivariz karsi çikarlar. SIHA, TIHA, tank, tüfek, füze, radar, uçak ile her alanda savunma sanayinde öne çekilmek isteriz karsi çikarlar. Biz dört bir yani bölünmüs yollar, otoyol, köprüler ile donatiriz karsi çikarlar. Biz ülkemizin neredeyse her sehrini, havalimanlari, tren hatlari ile bulusturmak için çalisiriz karsi çikarlar. Biz ülkemizin her sehrine üniversite açariz, karsi çikarlar. Biz ülkemizi diplomasi ve dünyada sözü geçen, saygin, itibarli bir konuma yükseltiriz, bunlar karsi çikmakla kalmaz kendi devletini gittikleri her yerde sikayet ederler. Kanal Istanbul projesindeki tartismalari takip ediyorsunuz. Bu tartismalarin aynisi Cumhuriyet tarihi boyunca ülkemize kazandirilan her hizmette yasanmistir. Üniversitelerden sanayi tesislerine kadar akliniza gelecek her yatirimin karsisina ilk defa CHP çikmistir. Bu iftihar verici eserlerin tamami bu zihniyete ragmen tamamlanmistir. 2023 hedeflerimizi, 2053 vizyonumuzu bunlara ragmen hayata geçirecegiz. Büyük ve güçlü Türkiye’yi bunlara ragmen insa edecegiz. Sirtimizi her hangi bir odaga dayamadan ülkemizi bu günlere getirdik, insallah daha iyi yerlere tasiyacagiz. Bu mücadelemizin en yakin sahidi Sakarya’dir. 40 yildir hak ve hakikat yolunda birlikte yolculuk yaptigimiz Sakarya ile ahdimizi insallah 2023 Haziran ayinda bir kez daha tekrarlayacagiz. Ben Sakarya’ya inaniyorum. ‘Biz Türkiye’nin gelecegine talibiz’ derken, 19 yillik müktesebatimizin referansi ile söylüyoruz. Karsimizda ise bu ülke için bir dikili agaci olmayan CHP var. Elindeki üç bes belediyenin bile hakkini vermekten aciz bu zihniyetin avara kasnak gibi tekrarlayip durdugu yalanlara milletimizin karni toktur” dedi.

(Burak Can Tokyürek-Murat Kanber-Orkun Kaya-Gönül Efe /IHA)
Kaynak: İHA