Cumhurbaskani Erdogan'dan Altay Müjdesi

SAKARYA – Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, sinir harekâtlarinda teröristlere kan kusturan firtina obüslerinin, poyraz mühimmat araçlarinin üretildigi tank paleti fabrikasinda isçilerle bir araya geldi. Isçilere seslenen Erdogan, “Biz de bütün ekibi sikistiracagiz ve buradan Altay’in 2023’ün basinda orduya teslim törenini yapacagiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Altay Müjdesi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldigi Sakarya’da, ilk olarak tank paleti fabrikasini ziyaret etti. Fabrika yetkililerinden bilgi alan Erdogan, Cuma namazinin ardindan isçiler ile yemek yedi. Daha sonra isçilere seslenen Erdogan, “Bu fabrikamizda firtina obüsü, poyraz mühimmat araci tasarimi, üretimi ve entegrasyonu çalismalari yürütülmektedir. Ülkemizde tirtikli araçlara ait palet ve aski donanimlarinin tasarim, imalati, bununla ilgili yenilenmesi konusunda en önemli entegre tesis buradadir. Fabrikamizda, yillarca çesitli modellerdeki tanklarimizin, obüslerimizin modernizasyonlari, mekanik ve elektronik kalibrasyon hizmetleri yapilmistir. Altay tankimizin üretimini burada yapmayi planliyoruz. Yazilimdaki gençlerimize sordum, en kisa sürede bitecek diyorlar. En kisa zaman ne zaman? Artik bize bunu söyleyin. ‘2023’ün basinda bunu yetistirmeye var miyiz?’ dedim. Bizde bütün ekibi sikistiracagiz ve hedef buradan Altay’in 2023’ün basinda orduya teslim törenini yapacagiz” dedi.

Fabrikanin yabancisi olmadiklarini ifade eden Erdogan, “15 Kasim 2012’de burada 244’üncü firtina obüsünün gövde kaynagini sizlerle birlikte atmistik. 2016 yilina kadar 280 firtina obüsü üretilerek TSK’nin hizmetine verildi.

Türkiye’nin sinirlarin korunmasinda ve sinir ötesi harekatlarinda adeta destan yazan firtina obüslerinin üretiminde emegi, alin teri olan herkese, sahsim, milletim adima sükranlarimi sunuyorum. Geçtigimiz yil itibariyle yeni nesil obüslerinin üretimine basladik. Kahraman topçularimiz bundan sonra da çok daha güçlü, donanimli sekilde düsmanlarimizi yerle yeksan etmeyi sürdürecektir. Savunma sanayinin gurur abidesi olan bu fabrikamizi, yeni yatirimlar, kabiliyetler, insan kaynaklari ile gelecege tasimak boynumuzun borcudur. Bunu sizlerle basaracagiz. Insallah Altay tankimizin da, kendi sinifinin en ileri sistemleri ile donanmis olarak sahada görev yaptigi günleri yakinda görecegiz. IHA, SIHA, yakinda hizmete girecek olan TIHA’larimiz ile nasil göklerde destan yaziyorsak, yeni nesil firtina obüslerimiz ile, Altay tankimiz ile karada ayni basarilara imza atmakta kararliyiz” diye konustu.

‘Gelecek nesillere birakacagimiz en büyük miras, her alanda oldugu gibi savunma sanayinde de gerçeklestirdigimiz eserlerimizdir’ diyen Cumhurbaskani Erdogan, “Güçlü bir savunma sanayine sahip olmadan istiklal ve istikbalimize sahip olamayiz. Zirhli tasiyicilari çok mu çok önemsiyorum. Bizi bu alana önem ve öncelik vermeye mecbur eden savunma sanayinde güvenilir olmaktir. Kendimiz, dostlarimiz ve tüm insanlik için, daha adil, huzurlu, güvenli bir dünya kurmanin mücadelesini yürütüyoruz. Bize, ‘Ne isiniz var, Suriye’de, Karabag’da Libya’da, Dogu Akdeniz’de’ dediler. Bize bunu diyenler ya dünyadan habersiz ya da düsmanin kilicini çekmektedir. Biz Libya’da da variz, Azerbaycan’da da variz, Suriye’ye de de, Dogu Akdeniz’de de variz, olmaya da devam edecegiz. Allah nasip ederse, 20 Temmuz’da Kuzey Kibris’tayim. Genis bir ekiple orada olacagiz. Avrupa Komisyon Baskani, ‘Kibris’tan sert mesajlar vermeseniz’ dedi.

‘Nasil mesajlar verecegimi bana bildirirseniz, ben o metni orada okurum’ dedim. Bunlar kimin kim oldugunu hala ögrenememisler. Ben bu milletin bir evladiyim. Sen Erdogan’in ne zamandan beri talimatla konusma yaptigini ögrendin. Biz hakkimiz ne ise, bu hakkimizi söke söke aliriz ve alacagiz. Dogu Akdeniz’de petrol arama islemlerini yürütecegiz. Hedef bir an önce dogalgazi çikarmak. Sonra benim milletim çok daha rahatlayacak. Çok daha ucuza dogalgazi kullanacaklar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA