Caz Tatili'nde Muhtesem Gece

Türkiye’nin ve dünyanin sayili vurmali çalgi ustalarindan Okay Temiz, Oriental Wind adini verdigi ekibiyle sahne aldigi konserde izleyenlere muhtesem anlar yasatti. Gecede sahne alan Su Idil de performansiyla begeni topladi.

Caz Tatili'nde Muhtesem Gece
Nilüfer 6. Caz Tatili tüm hiziyla devam ediyor. Balat Atatürk Ormani’nda cazin usta isimlerinin konuk oldugu konser organizasyonlarina bu kez, Su Idil ve usta sanatçi Okay Temiz konuk oldu. Caz müziginde genç yaslardan itibaren büyük basarilar elde etmis olan Su Idil’in konseriyle baslayan gece, Okay Temiz’in müzik ziyafetiyle devam etti. Yurtdisinda önemli organizasyonlarda Türkiye’yi temsil eden ve geçen yil “Anlat Bana” adli albümünü çikaran Su Idil, bir saatlik konserinde Nilüferli müzikseverlerin büyük begenisini topladi.

Su Idil’in ardindan sahneye çikan Okay Temiz ise, tam anlamiyla sanatini konusturdu. 1960’li yillardan buyana yaptigi projelerle dogu müzigini caz ile harmanlayan ve uzun yillar yurtdisinda yasadiktan sonra 1998 yilinda yurda dönerek Oriental Wind toplulugunu kuran Okay Temiz, yapilan konserde izleyenlere keyifli bir gece yasatti. Saksafon, zurna, klarnet, bass, kanun, klavye, davul gibi enstrümanlari farkli kültürlerin çalgilariyla bütünlestiren Okay Temiz, muhtesem bir konsere imza atti. Izleyenlerin zaman zaman dans ederek eslik ettigi konser, coskulu ve keyifli görüntülere sahne oldu.

Nilüfer Belediyesi Caz Tatili kapsaminda yapilan yan etkinlikler de devam ediyor. Son olarak Konak Kültürevi’nde “Ableton Live 11” adli atölye düzenlendi.

Yasar Üniversitesi Sanat ve Tasarim Fakültesi Müzik Bölümü Baskani Prof. Dr. Mehmet Can Özer, müzik tutkunlariyla bulusarak deneyimlerini paylasti. Bursa Müzik Insanlari Dernegi üyelerinin de katildigi atölyede Özer, müzik dünyasinin en dinamik DAW yazilimi olan Ableton Live’in son sürümü olan 11’i tanitti. Temel kuramlar hakkinda bilgi veren Mehmet Can Özer, yeni efekt ve teknik olanaklari üzerine de paylasimda bulundu.
Kaynak: İHA