Çankaya'da Sivas Katliaminda Ölenler Anildi

Sivas katliaminda hayatini kaybeden 33 kisiden biri olan Hasret Gültekin anisina düzenlenen ‘Hasret’ oyununda katliamda ölen sanatçi ve aydinlar unutulmadi.

Çankaya'da Sivas Katliaminda Ölenler Anildi
Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen’in ev sahipliginde gerçeklesen anma etkinligine Hasret Gültekin’in esi Yeter Gültekin, CHP Ankara Il Baskani Ali Hikmet Akilli, CHP Çankaya Ilçe Baskani Fahri Yildirim ile katliamda hayatini kaybedenlerin yakinlari katildi.

Sirin Aktemur’un yazip yönettigi Berlin merkezli Theater 28’in ilk Türkiye yapimi olma özelligi tasiyan Hasret oyunu, Gültekin’in sevdikleriyle, memleketiyle, baglamasiyla ve türküleriyle bulusma niteligi tasiyor. Üç yillik uzun bir arastirmanin sonunda kaleme alinan Hasret oyununda Gültekin’i canlandiran Devrim Evin’e müzisyen Deniz Türkan baglamasiyla eslik etti. Hasret oyunu, Hasret Gültekin’in bilinen yönlerinin yani sira ailesi tarafindan paylasilan ve bugüne dek bilinmeyen degerlerini de anlatarak günümüze isik tutuyor.

“Zulme asla teslim olmayacagiz”

Hasret oyununu Hasret Gültekin’in esi Yeter Gültekin ile birlikte izleyen Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, “Katliamda canlarini yitiren 33 sanatçi ve aydini hasretle aniyorum” dedi.

Sivas katliaminda Hakk’a yürüyen canlari hiçbir zaman unutmayacaklarini dile getiren Tasdelen, “Zalime asla boyun egmeyecegiz, zulme asla teslim olmayacagiz. Sair diyor ya ‘Ölüm hep bana hep bana mi düser usta.’ Ölüm maalesef bize düsüyor ama sunu da biliyoruz ki onlarin isigi hiçbir zaman sönmüyor” diye konustu.



“Bu ülkenin hiçbir kösesini karanliga teslim etmeyecegiz”

Hasret oyunuyla o günleri tekrar yasayan Yeter Gültekin de basindan beri desteklerini esirgemeyen Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen’e tesekkür etti. Daha güzel seyleri paylasmayi umut ettiklerini belirten Yeter Gültekin, “Burada vahsette yitirdigimiz canlarimizin yakinlari, vahsetten kurtulan canlarimiz var. Sizler iyi ki varsiniz, sizin varliginiz bizim dayanma gücümüz. Sivas’i karanliga birakmayacagiz, hiçbir zaman bu ülkenin hiçbir kösesini karanliga teslim etmeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA