Baskent'te Ekonomik Balik Türleri Tespit Edilerek, Su Haritasi Çikarilacak

Ankara Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi ile Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Arastirma ve Uygulama Merkezi’nin yaptigi protokol kapsaminda ildeki baraj, göl ve göletlerdeki ekonomik balik türleri tespit edilerek, su haritasi çikarilacak.

Baskent'te Ekonomik Balik Türleri Tespit Edilerek, Su Haritasi Çikarilacak
Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, Ankara Üniversitesi Su Ürünleri Arastirma ve Uygulama Merkezi ile yaptigi protokol kapsaminda Tarim Il Müdürlügü kontrolünde Ankara’daki su kaynaklarindaki baliklarin çesitliligini tespit etmek üzere çalismalara basladi.

Ankara’da ilk kez gerçeklestirilen proje kapsaminda il sinirlarinda yer alan baraj, göl ve göletlerde ekonomik balik türlerinin tespiti yapilarak, su yönetimi ve halkin sosyoekonomik gelisimine katki saglanmasi hedefleniyor.

Ankara’nin su ürünleri haritasini çikarmak hedefiyle yola çiktiklarini belirten Kirsal Hizmetler Daire Baskani Ahmet Mekin Tüzün, balik türlerinin gelisimine katki saglayarak kent ekonomisini canlandirmayi da amaçladiklarinin altini çizdi. Tüzün, “Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Tarim Il Müdürlügü ile birlikte Ankara’daki su kaynaklarindaki baliklarin su ürünlerindeki çesitlerini tespit etmek için çalismalara basladik. Ankara’da ilk kez gerçeklesen çalismada Ankara’daki tüm göl, gölet, baraj ve akarsulardaki su ürünlerinin özellikle baliklarin tasima kapasitelerini tespit etmek ve buna bagli olarak Ankara’nin su ürünleri haritasini çikartmayi planliyoruz. Ankara’daki tüm su kaynaklarini dogru tespit edip, ona bagli olarak da özel avlaklar, avlak sahalari ve ayni zamanda sularda alacagimiz örneklerle su kalitesini tespit edecegimiz iyi bir çalisma gerçeklestirecegimizi düsünüyorum.”

Ankara’nin su haritasi çikarilacak

Mavi Göl’de baslatilan çalismalari yerinde inceleyen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar ise, “Ankara civarindaki göl, gölet ve bütün sularin su ürünleri ile ilgili mevcut durumun ve biyo-çesitliligin korunmasi için Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi ile birlikte çalisiyoruz. Balik türleri, baliklarin mevcut durumu ve disaridan gelebilecek invaziv (zararli tür) denilen türlerin tespitine yönelik çalismalar yürütüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA