Aydin'daki Çöl Sicaklari Klimacilara Yaradi

Türkiye’nin en sicak illeri arasinda yer alan ve yaklasik bir haftadir çöl sicaklarinin hakim oldugu Aydin’da yasanan olumsuz hava kosullari klimacilara yardi. Aydin sanayisinde klimacilar randevu ile araç almaya basladi. Sehirde ise klimasiz araç ile yolculuk etmek adeta iskenceye döndü.

Aydin'daki Çöl Sicaklari Klimacilara Yaradi
Aydin’in iklimi dolayisiyla özellikle yaz sezonunda klimasi araç kullanmanin imkansiz oldugunu belirten Ikinci sanayi sitesinde Uzman Servis olarak hizmet veren Ali Kaya, su günlerde sanayideki en büyük yogunlugun klima arizasi ya da klima bakim onarimi üzerine oldugunu söyledi.



Bu yil yaz sicaklarinin geç gelmesi nedeniyle sicakliklara paralel olarak sanayide klima arizasi ya da bakimi üzerine yogunlugun arttigini belirten klima ustasi Ali Kaya, “Incir memleketi Aydin’da incirin olmazsa olmazi olan sicakliklar nedeniyle incir nimeti ile asiri sicaklik külfeti de yasaniyor. Hava sartlari normal oldugu dönemlerde kimse klimaya önem vermez iken, çöl sicaklari hakim olunca klima kullanimi adeta zorunlu oluyor. Aydin’da su anda klimasi araç kullanmak nerdeyse imkansiz. Bizler de vatandaslarin taleplerine yetismek için mesai yapiyoruz” diye konustu.

Klimanin saglikli ve uzun ömürlü olmasi rutin bakiminin da sart oldugunu belirten Ali Kaya, “Araç klimalarinin her sene gazi kontrol edilmeli, polen filtresi degismeli ve dezenfektesi de yapilmalidir. Bunun yaninda kisin da zaman zaman klimanin çalistirilmasi klimanin uzun ömürlü ve saglikli olmasi için önemlidir” dedi.

Kaynak: İHA