Ana Kucagi'nda Karne Heyecani

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin kurdugu Ana Kucagi Egitim Merkezlerinde bini askin çocuk karne heyecani yasadi. Alacahirka Ana Kucagi Egitim Merkezi’ndeki minikler hazirladiklari gösteriyle büyük alkis alirken, karneleri de Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in elinden aldi.

Ana Kucagi'nda Karne Heyecani
Lise ve üniversiteye hazirlik kurslari, üniversite ögrencileri için gençlik merkezleri, gençleri kitap ve rahat bir çalisma ortamiyla bulusturan millet kiraathaneleri gibi projeleri hayata geçiren Bursa Büyüksehir Belediyesi, her kesimden ailenin okul öncesi egitimden yararlanabilmesi amaciyla hayata geçirdigi Ana Kucagi Egitim Merkezlerine de büyük önem veriyor. Çocuklari gelecege daha donanimli hazirlamak amaciyla baslattigi Ana Kucagi Egitim Merkezleri’nde ilk etapta Osmangazi ve Yildirim ilçelerinde 6 merkezde 380 ögrenci egitim gördü. Ailelerden yogun talep görmesi üzerine projeye Yenisehir, Orhangazi, Gemlik ve Gürsu ilçeleri de dahil edilirken, 6 ilçe ve 13 merkezde bini askin ögrenciyle bu egitim dönemi tamamlandi. Osmangazi Alacahirka ve Hamitler; Yildirim Vatan, Vakif, Yesilyayla, Çinarönü, Demetevler, Arabayatagi ve Beyazit, ilçelerde ise Orhangazi, Yenisehir, Gürsu ve Gemlik ana kucaklarinda 81 ögretmenle çocuklar gelecege daha donanimli hazirlandi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da Alacahirka Ana Kucagi Egitim Merkezindeki çocuklarin karne heyecanina ortak oldu. Bina bahçesinde müzikal gösteri sergileyen minikler, performanslariyla velilerden alkis aldi. Daha sonra siniflari gezerek çocuklarla sohbet eden Baskan Aktas, bir egitim dönemini geride birakan çocuklara karnelerini dagitti.

Çocuklara karnelerin yaninda çesitli hediyeler de verildi.

Ziyarette çocuklar da hazirladiklari el isi çalismasini Baskan Aktas’a takdim ederek tesekkür etti.

“Projeyi bütün ilçelere yayacagiz”

Alacahirka Ana Kucagi Egitim Merkezi’nde çocuklarin karne heyecanina ortak olduklarini söyleyen Baskan Aktas, evlatlarin yasadigi her basarinin anne ve babalara da heyecan verdigini belirtti.

Yeni dönemle birlikte ‘Ana Kucagi’ projelerini baslattiklarini, bu yil itibariyle sayinin 13’e ulastigini ifade eden Baskan Aktas, Alacahirka Ana Kucagi Egitim Merkezi’nin de bu yilin ikinci yarisinda faaliyete geçtigini hatirlatti. 57 ögrencinin yeni merkezde egitim gördügünü, önümüzdeki yil bu sayinin 100’ü geçecegini belirten Baskan Aktas, “Ana kucagi marifetiyle çocuklarimiza çantasindan kalemine kadar ücretsiz materyaller veriyoruz. Sabah kahvaltisi ve ikindi ögününü de olusturdugumuz yemekhanelerde sunuyoruz. Suan 13 ana kucaginda 1000’den fazla ögrencimiz var. 81 ögretmenimiz görev yapiyor. 2021-2022 egitim dönemiyle beraber sayiyi daha da arttirarak bütün ilçelere projeyi yayacagiz. Amacimiz, anaokullarina çesitli sebeplerden ötürü ulasamayan ailelere destek olmak. Ana Kucagi projesi, Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin isim hakkinin oldugu orijinal bir projesidir. Bu proje, gelecegimiz olan yavrularimiza egitimleri, sehre aidiyet hissetmeleri, büyüklerine saygi ve hürmet göstermeleri noktasinda altyapi olusturacaktir. Çocuklarimizin gelisimine katki verebiliyorsak ne mutlu bizlere” dedi
Kaynak: İHA