Akkök Holding, Epsilon Kompozit'i Satin Aliyor

Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluslarindan Akkök Holding, global sirketlere üretim yapan Epsilon Kompozit’in yüzde 51’lik hissesi için satin alma anlasmasi imzalayarak, Rekabet Kurumu’na basvurdu.

Akkök Holding, Epsilon Kompozit'i Satin Aliyor


Kimya, enerji, hizmet, tekstil ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Akkök Holding, gelecegin teknolojisi olarak gösterilen kompozite önemli bir yatirim yapiyor. Sirket, Ankara’da faaliyet gösteren Epsilon Kompozit’i satin alma anlasmasi imzalayarak Rekabet Kurumu’na basvurdu. Rekabet Kurumu’nun onayinin ardindan Epsilon’un yüzde 51 hissesi, Akkök Holding ve ana ortaklarindan ARD Holding A.S. ile NDÇ Holding A.S.’ye ait olacak.

Verilen bilgiye göre 2011 yilinda kurulan Epsilon Kompozit, havacilik basta olmak üzere çesitli sektörlere yönelik yüksek teknolojili kompozit aksam ve parçalarinin üretim ve montajini gerçeklestiriyor. Airbus, Bell ve KAI gibi uluslararasi is ortaklarina sahip sirket, yurt içinde de yerli savunma sanayi sirketlerine üretim yapiyor. Kilogram basina ihracat degeri çok yüksek ürünler üreten sirketin toplam satislarinin yüzde 95’i ihracatla gerçeklesiyor.

“Kompozitte disa bagimlilik azalacak”

Epsilon’un hizmet verdigi agir sanayi sektörlerinin Türkiye için stratejik derecede öneme sahip oldugunu belirten Akkök Holding Icra Kurulu Baskani Ahmet Dördüncü, “Yüksek katma degere sahip kompozit ihracati, ülkemizin bu önemli alandaki ithalatini ve disa bagimligini azaltacak. Akkök Holding olarak yatirimimizi hayata geçirirken Epsilon’un sözünü ettigim ihracatçi kimligini göz önünde bulundurduk. Global müsterilere sahip böylesi degerli bir üreticinin portföyümüzle sinerji yaratacagina inaniyoruz. Gelecek hedeflerimiz dogrultusunda sürdürülebilir ve saglikli büyümemize katki saglayacak uzun vadeli yatirimlara odaklandik. Stratejilerimizle uyumlu ve tamamlayici nitelige sahip bu türden yatirimlarla Türkiye’ye ihracat ve istihdamda güç katmaya devam edecegiz” seklinde konustu.



“Uluslararasi liderlik hedefliyoruz”

Yeni yatirimla kompoziti ana is kollarindan biri haline getirmeyi planladiklarini belirten Dördüncü, Epsilon’un endüstriyel sektörlere karbon elyaf kompozit çözümleri saglayan holding istiraki DowAksa basta olmak üzere grup sirketleri ile isbirligini genisleterek avantaj kazandiracagini belirtti.

Dördüncü, “Sahip oldugumuz 70 yila yakin sanayi tecrübesini, bünyemize katilan Epsilon’a aktarip gerekli organik ve inorganik yatirimlari gerçeklestirecegiz. Gelismekte olan kompozit alaninda Epsilon ile uluslararasi yarista liderlik hedefliyoruz” dedi.



Holding ve grup sirketleri, 2021’e satin alma yatirimiyla baslamisti. Holding istiraki Akkim, Türkiye’nin önemli karboksimetil selüloz üreticisi USK Kimya’yi 63 milyon dolar bedelle bünyesine dahil etmisti.
Kaynak: İHA