7 Bin Kitap Kapasiteli AVM Kütüphanesi Sancaktepe'de Açildi

Türkiye’nin 8. Istanbul’un 4. AVM kütüphanesi Sancaktepe’de kapilarini kitapseverlere açti. 7 bin kitap kapasiteli kütüphanenin açilisina Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan ile Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü katildi.

7 Bin Kitap Kapasiteli AVM Kütüphanesi Sancaktepe'de Açildi
Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan Türkiye’nin çesitli AVM’lerine kurulan kütüphanelere bir yenisi Sancaktepe’de eklendi. Kültür ve Turizm Bakanligi, Sancaktepe Belediyesi ve kütüphanenin açildigi alis veris merkezinin anlasmasi ile AVM içerisine Türkiye’nin 8. Istanbul’un ise 4. AVM içi kütüphanesi açilmis oldu. 270 metrekere alan üzerine kurulu, ayni anda 90 kisinin kullanabilecegi, 7 bin kitap kapasiteli kütüphane kitapseverleri agirlayacak.

Açilista konusan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, "Malumunuz biz buralarda herhangi bir kira ödemiyoruz. Herhangi bir yatirim yapmiyoruz. Bütün bu mesuliyeti AVM üstleniyor. Biz sadece kitaplari ve kütüphaneciyi koyuyoruz. Bu aslinda sivil toplum ve kamu is birligiyle ortaya konmus bir kültür hamlesi. Aslinda hedefinde kütüphaneyle birlikte kültürel aktiviteler, siir günleri, edebiyat günleri, söylesiler imza günleri gibi kültür faaliyetlerini AVM’nin içerisini doldurmak maksadiyla yapiyoruz. Elbette heyecanlayiz. Türkiye’de 500 adet AVM var. Her birinde böyle bir duyarlilikla kültür hamlesi baslatmis olsak, bu tabana yayilan kayda deger bir karsiligi olacaktir. Tabii elbette Kültür ve Turizm Bakanligi olarak biz birçok yerde müstakil büyük kütüphaneler de yapiyoruz, binlerce metrekare. Ama bunun tadi ve etkisi de farkli diye düsünüyorum. Sosyal hayat burada da devam ediyor. Insanlar çoluguyla çocuguyla buralara geliyorlar. Alisverise, yemege, içmeye vakit geçiriyorlar. O süreç içerisinde biliyorsunuz gençlerimizin en çok ihtiyaç hissettigi sey, ders çalisma yerleri. Iste burada bir ders çalisma yeri olusmus oluyor. Buraya zaten mahallelerin çok ortasinda oldugu için AVM’ler. Bu vesileyle buraya geldiginde, aile buraya geldiginde, çocugunu buraya ders çalismak için birakabilir ve güvenli alanda onlara da fayda olusmus olabilir. Kimse de ona buraya geldigi için bir sey satmak durumunda olmadigindan, bir sey almak zorunda olmadigindan kendini daha rahat hissetmis olacak" dedi.

Sancaktepe bölgesinde farkli AVM’ler için de böyle projelerin olmasi gerektigini belirten Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü, "Ben kiymetli bakan yardimcimiza, Kültür ve Turizm Bakanligimiza, onun sahsinda çok tesekkür ediyorum. Biz de AVM Kütüphaneleri projesini duydugumuzda çok heyecanlandik. Hemen dedik ki biz de bir tane ilçemize kazandiralim. Sag olsun AVM sahibi, Ismail Öncel Beyefendinin göstermis oldugu bu yerde bakin 450’nin üzerinde bir metrekare içinde çok güzel bir kütüphane olusturduk. Kitaplarimizi bakanligimiz bize hediye etti. Biz mekani toparladik. Dolayisiyla gençlerimiz için alisverise geldiklerinde aslinda daha kiymetli bir alisveris yapabilecekleri fikir, düsünce, ruh kazanabilecekleri bir kütüphaneyi de kazandirmis olduk böyle ortaklasa. Ben bunun için çok heyecanliyim gerçekten. Insallah bizim ilçemizde olan bütün AVM’lere böyle kütüphaneler kazandirmaya devam edecegiz. Bizim kendi bilgi evlerimizle de, bütün mahallelerimizde bulunan bilgi evlerimizde de kütüphaneler açarak her mahallede bir kütüphane olmasi projemizi de böylece bununla birlikte baslatmis oluyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA