16 Baskonsolos Avcilar'da Bir Araya Geldi

Avcilar Belediye Baskani Av. Turan Hançerli’nin ev sahipliginde 16 baskonsolosun katilimiyla uluslararasi bir toplanti gerçeklestirildi.

16 Baskonsolos Avcilar'da Bir Araya Geldi
Avcilar Belediyesi, baslattigi kentsel dönüsüm ataginin yani sira sosyal, kültürel, ekonomik ve diger alanlarda yürüttügü basarili çalismalarla, yerel ve uluslararasi kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Hirvatistan, Slovakya, Arnavutluk, Etiyopya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Lübnan, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Panama, Azerbaycan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Mogolistan Baskonsoloslari, Fransa Baskonsolos Yardimcisi ve Orta Afrika Cumhuriyeti Fahri Baskonsoloslari Avcilar’da bir araya geldi.

Avcilar ilçesi genelinde devam eden projelerin anlatildigi ve Avcilar 2029 programinin sunumunun yapildigi bulusmada; Sürmekte olan arkeolojik ve kültürel projeler ve Bathonea Kazilari, lojistik merkezi ve yatirim noktasi olarak Avcilar ve beklenen deprem tehdidine hazirlikli olmaya ve etkili biçimde karsi koymaya yönelik devam eden kentsel dönüsüm çalismalari hakkinda 16 ülke baskonsolosuna sunum yapildi.

Baskan Turan Hançerli, Avcilar’da yürütülen kentsel dönüsüm çalismalari, Bathonea Antik Yerlesimi kazilari ve devam eden çalismalari ile ilgili sunum yapti. Avcilar Belediyesi Firuzöy Sosyal Tesisleri’nde gerçeklestirilen toplantida Hançerli, “Bu kadar degerli ülke temsilcilerini Avcilarimizda agirlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Avcilar tarihi, konumu ve kültürel miraslariyla ülkemiz için önemli bir degere sahip. Biz göreve geldigimizden itibaren sosyal belediyecilik anlayisi ile bu degerlerimize sahip çikmaya devam ettik. Güzel Insanlar Kenti Avcilarimizin dayanikli, güvenli ve daha yesil bir kent haline getirebilmek en büyük hedefimiz. Beklenen deprem tehdidine hazirlikli olmaya ve etkili biçimde karsi koymaya yönelik kentsel dönüsüm çalismalarimiz araliksiz devam ediyor. Kentsel dönüsüm çalismalarimizi yerinde yaparak mahalle kültürümüze sahip çikiyoruz” dedi.



“Bathonea bir dünya mirasidir”

Bathonea bir dünya mirasidir diyen Hançerli sözlerine söyle devam etti. “Sizlerin de bildigi gibi ilçemizde kazi çalismalari devam eden Bathonea Antik Kentimiz bulunuyor. Bathonea bir dünya mirasidir. Istanbul’u ve Avcilarimizi turizm açisindan zenginlestirecek Bathonea Antik Kenti’nin, tarihi dokusu korunarak bir arkeopark olmasini istiyoruz. Kanal Istanbul projesi binlerce yillik mirasimiz olan Antik Kent’i yok olma noktasina getirecektir. Binlerce yillik medeniyetin çocuklariyiz. Mirasimiza sahip çikacagiz. Biz kazi ekibine destek olmaya söz verdik ve destegimizi devam ettirecegiz.”
Kaynak: İHA