Otogar Arife Gününde Bos Kaldi

Ülke genelinde yarin kutlanacak Kurban Bayrami öncesi Eskisehir Sehirlerarasi Otogari’nda beklenen yogunluk yasanmadi.

Otogar Arife Gününde Bos Kaldi
Bayramdan önce Eskisehir otogari yolcusuz kaldi. Kurban Bayramina saatler kala, otobüsler yeterli yolcu dolduramadan hareket ediyor. Vatandaslar eski bayramlarda bilet bulmakta zorlanirken, simdi ise talepsizlikten dolayi böyle bir sikinti yasanmiyor. Otobüs firmalari yöneticileri ve otogardaki esnaf ise yolcu bulamadigindan dolayi kan agliyor.

“Biletleri rahatlikla bulabildik”

Belçika’dan gelen Emine Yildiz, otogarda gördügü hareketligini anlatti. Yildiz, “Biz Belçika’dan geldik. Eskisehir birkaç gün tatilimizi yaptik. Simdi memlekete gidiyoruz. Otogar gerçekten bostu, biletleri rahatlikla bulabildik. Daha dün almistik biletleri. Afife günü, bilet bulamayiz sandik. Çünkü zorluk çekmistik önceki yillarda. Büyük bir ihtimalle herkes kendi arabasiyla tatile gidiyor. Korona pandemisinden dolayi” dedi.



“Eski bayramda yer bulamayiz muavinin koltugunda gitmistim”

Gurbetten gelen diger bir vatandas Mustafa Yildiz, ise geçmiste yasadigini bir bayramin hatirasini anlatarak sunlari söyledi:

“Daha önce bir bayramda Belçika’dan Ankara’ya geldik. Ankara’dan Afyon’a gidecegiz. Otobüs bileti bulamamistik. Beni muavinin oturdugu koltukta oturtmustu. Öyle bir kalabalik vardi önceden. Simdi öyle degil. Otogar bombos. Kimse yok.”

“Eskiden ek sefer vardi, simdi normalleri dolduramiyoruz”

Eskisehir görev yapan bir otobüs firmasi müdür Kerim Top, eski bayramlarda otobüs firmalari ek sefer düzenledigi, ancak bu bayramda normal seferlerinin doldurulmadigi söyledi.

Top, “Daha önceleri hep söylerdik, ‘nerede o eski bayramlar’ sözü. Tam da bu bayram için söylenmesi gereken bir sözdür. Öyle eski bir yogunluk olmadi. Önceleri bayramlarda böyle çok kalabalik olurdu. Vatandaslarimiz bilet bulamazdi. Ek seferler düzenlenirdi. Ancak bu bayram için onu diyemeyiz. Normal seferleri bile dolduramiyoruz. Bazi vatandaslarimiz hastaliktan dolayi özel araçlarini tercih ediyorlar. Bu da yollarda yogunluga sebep oluyor. Aslinda toplu ulasim araçlari tercih etmeleri trafik açisinda daha uygun olacak düsüncesindeyiz” dedi.



Esnaf kan agliyor

Otogarda bulunan esnaf ise hareketsizlikten kan agliyor. Esnaf Mustafa Sipahioglu, satislari hakkinda “Eskisine göre bu yil çok sakin geçiyor. Tatillerde yer kalmadi diyorlar. Otogralarda yer bulamadiklarini söylüyorlar. Ama görüyorsunuz. Bugün Arife’dir. Arife günleri buranin ana baba günler olmasi lazimdir. Ama maalesef su anda sakin yani. Millet biraz evde oturmaya alisti galiba pandemiden dolayi. Trafikte de özel araçlarin daha çok oldugunu görürsünüz” diye belirtti.

Kaynak: İHA