Kars Harakani Havalimani'nda Bayram Yogunlugu

Kurban Bayrami tatilini memleketinde veya sehir disinda geçirmek isteyen vatandaslar Kars Harakani Havalimani'nda yogunluk olusturdu.

Bayram tatilinin 9 güne çikarilmasinin ardindan memleketlerini ziyaret etmek, tatil bölgelerine seyahat etmek isteyenler havalimanlari ve otogarlarin yolunu tutarken, artan talebi karsilamakta güçlük çeken firmalar da ek sefer düzenliyor.

Kurban Bayrami dolayisiyla ek seferlerin konuldugu kentteki Harakani Havalimani'nda Artvin ve Ardahan'daki vatandaslarin da kullanmasiyla yogunluk olustu. Kovid-19 tedbirleri kapsaminda atesleri ölçülerek içeri alinan yolcular, sosyal mesafe kurallarina göre uçaklara alindi.

Vatandaslardan Muhsin Akçay, gazetecilere, kizini bayram tatili için Izmir'e ugurladigini belirterek, "Koronavirüs nedeniyle bir yere gidemedik. Bu bayram da kizimi tatile gönderdim. Insallah kisa sürede bu salgindan kurtuluruz." dedi.

Yolculardan Buse Demir de salgin nedeniyle 1 yildir tatile gidemedigini anlatarak, "Cuma günü tatil basladi ancak biz pazar gününe bilet bulabildik." diye konustu.

Kaynak: AA