Hayvan Pazarinda Son Gün Dampingi

Eskisehir’de Kurban Bayramina bir gün kala hayvan pazarinda bulunan besiciler, fiyatlari düsürürken, bin liraya küçükbas, 5 bin liraya büyükbas hayvan bulmak mümkün.

Hayvan Pazarinda Son Gün Dampingi
Kurban Bayramina bir gün kala besiciler yapilan satislardan memnun degil. Geçen yillara oranla satislarin düsük olmasi beraberinde indirimleri de getirdi. Vatandaslarin büyük bir bölümünün bu yil tatile yönlenmesi hayvan pazarini da bos kalmasina neden oldu. Bir yil baktiklari hayvanlari satmak için pazara getiren besiciler umduklarini bulamadi. Geçen yila oranla fiyatlari çok yüksek tutmayan saticilar, yem fiyatlarinin ise yüzde yüz arttigina dikkat çekti. Satislarin az olmasindan kaynakli besiciler, ilk baslarda istedikleri fiyatlardan indirime gitti. Hayvan pazarina gelen müsteriler bin liraya küçükbas, 6 bine ise büyükbas hayvan bulma imkânina sahip. Pazarda özellikle keçiler, bin lira ile 2 bin arasinda degisiyor. Büyüklüklerine göre fiyatlari belirlenen kurbanliklar bayramin 3’üncü gününe kadar alicilarini bekleyecek. Gelen vatandaslarla saticilar arasindan yasanan siki pazarliklarda diger besicileri ümitlendirdi.

Hayvan pazarinin durumuyla ilgili konusan Recep Gündogdu, “Satis yok. Piyasa çok durgun. Simdiye kadar böyle bir Pazar görmedim. Hayvanlar ölü fiyata düstü. Vatandas çok zor durumda.” dedi.



“Bin liraya verilen hayvanlar var”

Osman Çetin isimli besici ise, yem fiyatlarinin artmasina ragmen hayvan fiyatlarinin geçen yila yakin oldugunu ifade ederek, “Buradan aldigimiz malin hakki 2 bin 500 TL, ama piyasa ölü. Çok uygun fiyatlar. Bin TL’ye veya bin 200 TL’ye hayvan verenler var. Keçilere falan bin TL diyorlar. Geçen sene 80 lira olan yem, bu sene 2 katina çikmis. Dünden belli olurdu bu pazarin hizlanacagi, dün hareket olsaydi zaten bugün de olurdu. Birinci günü de bir sey olmayacak. Vatandaslarin yüzde 50’si tatile gitti. Yoksa sokaklarin insan dolmasi gerekirdi” diye konustu.



“Vatandaslar buruk, bizler buruguz”

Seyitgazi ilçesinden keçilerini satmak için getiren Recep Tastan, “Bin liradan 2 bine kadar malimiz bulunmaktadir. Kurbanliklarimizi satisa sunduk. Yem pahali, vatandaslar buruk. Bizler burugunuz. Devlet büyüklerimizden yem fiyatlari konusunda yardim istiyoruz. Giderimiz çok, gelirimiz düsük. Indirim yapsinlar” dedi.

Kaynak: İHA