Cumhurbaskani Erdogan KKTC'ye Gitti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kibris Baris Harekati'nin 47'nci yil dönümü dolayisiyla "TC TUR" uçagiyla saat 14.10'da Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) hareket etti.

Erdogan'i, Atatürk Havalimani Devlet Konuk Evi'nden, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya ile diger ilgililer ugurladi.

Cumhurbaskani Erdogan ile birlikte esi Emine Erdogan, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Iletisim Baskani Fahrettin Altun da Kibris'a gitti.

Cumhurbaskani Erdogan, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar'in davetine icabetle bugün ve yarin KKTC'ye resmi ziyaret gerçeklestirecek.

Ziyaret kapsaminda, Cumhurbaskani Erdogan, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda hitap edecek, 20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami dolayisiyla gerçeklestirilecek törene katilacak.

Cumhurbaskani Erdogan ile KKTC Cumhurbaskani Tatar'in görüsmesinde Dogu Akdeniz'deki son gelismelerin yani sira Türkiye ile KKTC arasindaki iliskiler tüm yönleriyle ele alinacak, "Kibris davasi" hakkinda fikir teatisinde bulunulacak.

Erdogan, ziyaret sirasinda ayrica KKTC Cumhurbaskani Tatar ile KKTC'de yapimi tamamlanan çesitli projelerin açilislari ile temel atma etkinlikleri için düzenlenecek toplu törene istirak edecek.

Kaynak: AA