Baskentin Trafigi Arefe Gününde Havadan Denetlendi

Baskentte, Emniyet Genel Müdürlügü Havacilik Daire Baskanligi tarafindan Kurban Bayrami öncesi havadan trafik denetimi gerçeklestirildi.

Baskentin Trafigi Arefe Gününde Havadan Denetlendi
Ankara’da arefe gününde de trafik kontrolleri tüm hiziyla devam ediyor. Kontroller kapsaminda, Emniyet Genel Müdürlügü Havacilik Dairesi Baskanliginca baskentte helikopter ile havadan trafik denetimi gerçeklestirildi.

Kurban Bayrami nedeniyle trafikte yasanabilecek olumsuzluklari en aza indirmek ve kural ihlali yapan sürücüleri tespit etmek için yapilan uygulamada; sürücülerin emniyet kemeri kullanimi, seyir halindeyken cep telefonuyla konusmalari basta olmak üzere trafikte risk teskil edebilecek durumlar havadan kontrol edildi. Samsun yolu ve civarinda gerçeklestirilen havadan denetimde sakincali görülen durumlar yol üzerinde bulunan kontrol noktalarindaki ekiplere anlik bildirildi.

denetimde, yol boyunca trafik akisi havadan takip edildi.

Havadan denetimler bayram boyunca devam edecek

Öte yandan, bayram süresince trafikte üzücü olaylarin medyana gelmemesi için yogun trafik tedbirleri alan Içisleri Bakanligi, bu kapsamda bayram sonuna kadar 122 saat helikopterli, bin 910 saat de dronelu denetim gerçeklestirilecegini duyurdu.

Emniyet, jandarma sorumluluk bölgelerinde trafik güvenliginin havadan saglanmasi amaciyla, 15-25 Temmuz tarihleri arasinda Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydin, Balikesir, Bursa, Denizli, Diyarbakir, Eskisehir, Hatay, Istanbul, Kocaeli, Izmir, Manisa, İçel, Mugla, Sakarya, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 20 ilde 122 saat helikopter ile 79 ilde ise bin 910 saat dronelu denetimler yapilacak.
Kaynak: İHA