Yalova'da Akköy Sehitleri Anildi

Yalova’nin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda Akköy Sehitligi’nde anma programi düzenlendi.

Yalova'da Akköy Sehitleri Anildi
Termal ilçesine bagli Akköy’de 1921 yilinda sehit edilen 63 vatandasin anisina yapilan sehitlik ziyaretinde protokol üyeleri saygi durusunda bulundu ve Istiklal Marsi okudu. Ardindan ise protokol üyeleri sehitler anisina yapilan anit mezarlara karanfil birakildi.

Programa Vali Muammer Erol, Garnizon ve Karamürselbey Egitim Merkezi Komutani Tugamiral Önder Semih Ozangüç, Termal Kaymakam Vekili Hüseyin Sayin, Termal Belediye Baskan Sinan Acar, Il Jandarma Alay Komutani Albay Mustafa Bakçepinar, Il Genel Meclis Baskanimiz Hasan Soygüzel ve Akköy Muhtari Ibrahim Talaybas da katildi.

Soygüzel, yaptigi açiklamada, Yalova’nin milli mücadelede çok önemli bir rolü oldugunu belirterek, "1921’deki isgal sirasinda Yalova küçük bir ilçe. 36 köyü var. Bu Yunan isgali esnasinda 36 köyün tamaminin yakildigini ve her bir köyümüzde sehitler verildigini biliyoruz. Su an içinde bulundugumuz Akköy Sehitligi sembolik bir mekan yoksa bütün köylerimizde sehitler var. Biz tabii 19 Temmuz’un anlasilmasi, Milli Mücadelede Yalova’nin rolünün gelecek kusaklara aktarilmasi ve her seyden önce sehitlerimizin rahmetle minnetle sükranla anilmasi için bu etkinlikleri yapiyoruz. Insallah ülkemiz benzer durumlarla asla karsilasmaz” dedi.

Soygüzel, sehitleri rahmet ve minnetle andiklarini söyledi.



Muhtari Ibrahim Talaybas ise Rum ve Yunan çetelerin köylerindeki insanlari bir araya getirerek toplu bir katliam yaptigini anlatti. Talaybas, bu günlerin kiymetli olduguna dikkat çekerek “Bu topraklar bu bayrak dedelerimizin caniyla kaniyla ödenerek bu günler bizlere birakilmis. Biz de elimizden geldigince vatanimizi milletimizi korumamiz gerektigi duygusunu uyandiriyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA