Sehidin Emaneti Ile Sehide Ziyaret

Zeytin Dali Harekati bölgesinde PKK/YPG’li teröristlerin düzenledigi saldirida sehit olan Veteriner Uzman Onbasi Ahmet Akdal’in ailesi, sehidin ayni olayda yaralanan mayin arama köpegi ’Atmaca’ ile ogullarinin mezarini ziyaret etti.

Sehidin Emaneti Ile Sehide Ziyaret
Sehit Veteriner Uzman Onbasi Ahmet Akdal’in ailesi, ogullarinin emaneti gördükleri Atmaca’yi sahiplenmek için Türk Silahli Kuvvetleri’ne (TSK) talepte bulunmus, ailenin talebi kabul eden TSK, sagligina kavusan Atmaca isimli köpegi, 3 aylik tedavisinin ardindan sehidin ailesine teslim etmisti.

Sehidin babasi Feramuz ve annesi Remziye Akdal, sehidin emaneti Atmaca ile Kurban Bayrami öncesi Kahramanmaras Seyhadil Mezarligi Sehitligi’ni ziyaret etti. Atmaca’ya sehit Ahmet Akdal’in mezarindaki fotografi gösteren aile daha sonra sehidin mezari basinda Kur’an okuyup dua etti.

Tüm sehitlere rahmet dileyen sehidin babasi Feramuz Akdal, "Oglum Ahmet Akdal biliyorsunuz 7 Nisan’da sehit olmustu. Bugün burada sehidimizin mezari basindayiz. Bir emaneti köpegi vardi ve mayin arama köpegi ile birlikte görev yapiyordu oglum. Ahmet’imin sehadeti sirasinda bu köpegimiz de gazi oldu. Biz komutanlarimizdan talep ettik bize verilmesini ve bakacagimizi talep ettik ve bize Amaca’yi getirip hediye ettiler. Oglumun emaneti yadigari olarak bu köpegimizi sahiplendik ve ömür boyu bakacagiz. Bugün de Kurban Bayrami buraya geldik köpegi ile tüm sehitlerimizi ve oglum Ahmet Akdal’in sehadetinin Allah kabul etsin diyoruz" dedi.

Oglunun emaneti ile oglunu mezari basinda ziyarete geldiklerini ifade eden anne Remziye Akdal ise, "Oglum olmadan bu ikinci bayram olacak benim için ama sehitlerimiz olmadan da vatan olmuyor. Ahmet’imin emaneti Atmaca, biz askerlimizden istedik. Basta Milli Savunma Bakanimiz Hulusi Akar olmak üzere bütün komutanlarimiza tesekkür ediyorum. Allah devletimizi hainlere firsat vermesin” diye konustu.

Kaynak: İHA