Osmanagaoglu'ndan Turizm Degerlendirmesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda görüsülen Turizm Tesvik Kanunu’nun 2. bölümü üzerine MHP Grubu adina konusan MHP Genel Sekreter Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Tamer Osmanagaoglu, Ege Turizm Merkezleri Çesme Projesi’ni oldukça önemsediklerini ve yapilan çalismalari yakindan takip ettiklerini ifade ederek, "Izmir turizmine, ülke turizmine katki sunacagina inandigimiz her türlü adimin amasiz ve fakatsiz yanindayiz. Çünkü Izmir bizim, Türkiye bizim, gelecek bizimdir" dedi.

Osmanagaoglu'ndan Turizm Degerlendirmesi
MHP Genel Sekreter Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Tamer Osmanagaoglu, TBMM Genel Kurulunda görüsülen Turizm Tesvik Kanunu’nun 2. bölümü üzerine MHP Grubu adina konusma yapti. Izmir’in turizm sektöründe attigi adimlarla simdiye kadar birçok alanda ilkleri gerçeklestirdigini ifade eden Tamer Osmanagaoglu sunlari söyledi: “Tarihi, kültürel ve dogal güzelliklerinin yaninda kültür ve saglik turizmi alanlarinda da birçok merkeze sahip olan Izmir’imizin bu konumunu dünya çapinda da perçinlemesi ertelenemez bir görev ve sorumluluktur. Bergama, Çesme, Ödemis, Tire, Efes müzeleri ile Agora, Kadifekale, Tepekule, Sigacik, Ürkmez, Urla, Foça, Degirmendere gibi tarihi alanlara sahip ören yerlerine sahip, kültür turizmi olanaklarini ülkemizde sunan ilk il olan Izmir bunu sonuna kadar hak etmektedir. Ege Turizm Merkezleri Çesme Projesi’ni oldukça önemsedigimizi, yapilan çalismalari yakindan takip ettigimizi ifade etmek isterim. Dogal yasama zarar vermeyecek, çevre duyarliligi tasiyan bir anlayisin hâkim olacagi bu projenin sadece Izmir’imiz için degil, Ege Bölgesi ve ülke turizmimiz açisindan da önem arz ettigi muhakkaktir. Bu sebeple sürecin sosyal, ekonomik ve ekolojik yapida meydana getirecegi degisimlerin iyi hesaplanarak hareket edilmesi oldukça önemlidir."

Kisa, orta ve uzun vadeli tanitim stratejilerinin olusturulmasi, akilli sehir uygulamasinin yayginlastirilmasi, butik otellere sahip merkezlerin çogaltilmasi, saglik ve güvenlik hassasiyetlerinin öne çikarilmasi, anket çalismalarina yogunluk verilmesi gibi önerilerini de siralayan Osmanagaoglu, “Milletimizin turizm alanindaki tecrübesi ve kabiliyeti tartismasiz çok kiymetlidir. Bize düsen sorumluluk; bu tecrübelerin ziyan edilmemesi, kabiliyetin ise yerinde kullanilmasini saglamaktir. Bu sebeple Izmir turizmine, ülke turizmine katki sunacagina inandigimiz her türlü adimin amasiz ve fakatsiz yanindayiz. Çünkü Izmir bizim, Türkiye bizim, gelecek bizimdir" diye konustu.



Türkiye’nin turizmdeki performansini anlatti

Turizm sektörünün ve Izmir turizminin gelecegine iliskin önerilerini de paylastigi konusmasinda Osmanagaoglu, “Dünya ekonomisinin adeta küçülmeye girdigi salgin döneminde; hükümetimizin almis oldugu önlemler, turizmcilerimizle sergiledigi dayanisma, isletmecilerimizin fedakârliklari, turizm sektörüne nefes aldiran destek paketleri ülkemizde yasanan bu sürecin en az hasar ile atlatilmasinda etkili olmustur” ifadelerini kullandi. Türkiye’nin turizmdeki rakiplerinde ve ana pazarlarinda yasanan ekonomik küçülmelere dikkat çeken Osmanagaoglu, 2009’da yasanan küresel krizin 3 kati etki eden salgin sürecine ragmen Türkiye turizminin toparlanmak için gerekli birikime sahip oldugunu söyleyerek, “Ülkemizin turizmdeki rakipleri ve ana pazarlarindaki ekonomik görünümüne iliskin IMF’nin 2020 raporuna bakildiginda, Akdeniz havzasindaki rekabet ettigi ülkelere göre performansi bunun en büyük göstergesidir. Öyle ki; Yunanistan’daki ekonomik küçülme yüzde 10, Italya’daki küçülme yüzde 9,1, Ispanya’da yüzde 8, Fransa’da yüzde 7,2’dir. Bu oran ana pazarlarimiz olarak adlandirilan Almanya’da yüzde 7, Ingiltere’de yüzde 6,5, Rusya’da ise yüzde 5,5 oraninda olmustur. Covid-19’un turizm sektörüne verdigi zararin 2009 yilindaki küresel ekonomik krizin 3 katina ulasmasi göz önünde bulunduruldugunda bu mücadelenin ehemmiyeti çok daha iyi anlasilacaktir” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA