Ikiz Bogalar Pazarin Gözdesi Oldu

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan kurban pazarinda 2,5 yaslarinda olan ikiz bogalar Vezir ile Kral pazarin gözdesi olurken, pazarin son günlerinde ise alicilarini bekliyor.

Ikiz Bogalar Pazarin Gözdesi Oldu
Ünye’nin Saca Mahallesi’nde bulunan kurban pazarinda bayram arifesinde satislar devam ederken, pazarda bulunan yaklasik 1,5 tonluk ikiz bogalar Vezir ile Kral, 80 bin lira gibi bir rakamla alicilarini bekliyor. Pazarda son güne satislarin hizlandigi alanda bir yanda besiciler ve alicilar siki pazarlik gerçeklestirirken, diger yandan ise satilan kurbanliklar kesilecek alanlara götürülüyor.

"Pazarin gözdesi ikiz bogalara 80 bin isteniyor"

Pazarin en gözdesi olan 2,5 yasindaki ikiz bogalara 80 bin lira fiyat biçtiklerini söyleyen 15 yillik besici Nihat Arslan, "Ben Ünye’nin Tekkiraz Mahallesi’nde 15 yildir besicilikle ugrasiyorum. Bu seneki kurban satislarimiz çok güzel gitti. 130 adet hayvanimizdan geriye sadece 13 hayvanimiz kaldi. Onlarin içinde de en büyük bogalarimiz olan Vezir ile Kral’da var. Bogalarimizdan Kral 1500 kilogram canli haliyle, diger Vezir ise 1450 kilogram canli olarak satisini gerçeklestirecegiz. Bunlara tanesi 40 bin liradan ikisine 80 bin lira istiyoruz. Yaklasik 2,5 yildan beri kendi büyüttügümüz hayvanlarimiza alicilarimizi bekliyoruz" dedi.



"Bunlara çocuklarimiz gibi baktik"

Bogalarini kurbanlik için hazirlarken çocuk gibi bakimlarini yaptigini sözlerine ekleyen Arslan," Bu bogalarimiza biz arpa ile misirla bu hale geldiler. Tabi yine samanda veriyoruz. Bunlara biz çocuklarimiza bakar gibi bakiyoruz. Zaten bunlar irk yani simental cinsi hayvanlardir. Zaten kurbanlik bir hayvanin bakimi ve büyütmesi normalde de 2,5 sene kadar sürüyor" diye konustu.

Kaynak: İHA