Çin'de 'Monkey B' Virüsü Nedeniyle Ilk Ölüm Gerçeklesti

Hayatini kaybeden veterinerin, mart basinda ölmüs iki maymunu inceledikten sonra virüse yakalandigi belirtildi.

Çin'in baskenti Pekin'de 53 yasindaki erkek veterinerin "Monkey B" (BV) virüsü nedeniyle hayatini kaybetmesiyle virüs kaynakli ilk ölümün gerçeklestigi bildirildi.

Hindustantimes'in haberine göre, Pekin’de 53 yasindaki veteriner, bulanti ve kusma sikayetlerinden 1 ay sonra ates ve nörolojik semptomlar göstermeye basladi.

China CDC Weekly’nin yaptigi açiklamaya göre, 53 yasindaki veteriner cerrah, mart basinda ölmüs iki maymunu inceledikten sonra BV virüsüne yakalandi.

Birkaç farkli hastanede tedavi altina alinan veteriner, 27 Mayis’ta hayatini kaybetti.

- Testler sonucunda sadece BV virüsü pozitif çikti

Nisan ortalarinda bir grup arastirmaci, hastaligi tanimlamak için hastadan omurilik sivisi, kan, burun sürüntüsü ve plazma dahil birtakim örnekler topladi.

Çin Ulusal Viral Hastalik Kontrol ve Önleme Enstitüsüne gönderilen örneklerde, yapilan RT-PCR testleri sonucunda sadece BV virüsünün pozitif çiktigi bildirildi.

Hayatini kaybeden hastayla yakin temasta oldugu düsünülen tüm yakinlarinin testlerinin negatif çiktigi bilgisi paylasildi.

Virüsün, veterinerler, hayvan bakim personelleri ve laboratuvar arastirmacilari için tehdit olusturabilecegi ifade edildi.
Kaynak: AA